Bist 100
10.082,77 1%
DOLAR
32,46 0%
EURO
34,93 0,32%
ALTIN
2.424,25 -0,09%

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Bu iftirayı atanları asla unutmayacağız."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerel seçim sonrası ilk kabine toplantısında İran-İsrail gerilimi ve jet yakıtı iddialarına sert tepki gösterdi.

Yayın Tarihi: 16.04.2024 21:53
Güncelleme Tarihi: 16.04.2024 21:53

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Bu iftirayı atanları asla unutmayacağız."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçimler sonrası toplanan ilk Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamalarda öne çıkan başlıklar şu şekilde:

Erdoğan, İran-İsrail gerilimine ilişkin açıklamalarında "İsrail'e ses çıkarmayanlar İran'ı kınama yarışına girdi, gerilimin tek müsebbibi Netanyahu yönetimidir." dedi.

Jet yakıtı iddialarına da sert tepki gösteren Erdoğan, "Bu iftirayı atanları asla unutmayacağız." şeklinde konuştu.

Antalya'da meydana gelen teleferik faciasıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Hem Antalya'da hem Beşiktaş'taki cinayetin faillerinin hesap vermesi için üzerimize düşeni yapacağız." diye belirtti.

31 Mart seçimlerinin ardından yapılan kabine toplantısında seçim sonuçları da ele alındı. Erdoğan, "31 Mart seçimlerinin ilk kazananını sandıktır. Türk demokrasisi bu seçim sürecinin en büyük galibidir." ifadelerini kullandı.

Dış politika konularında da açıklamalarda bulunan Erdoğan, Türkiye'nin Gazze'ye en fazla yardım yapan ülke olduğunu vurgulayarak, "Gazze krizinde de kardeşlik vazifemizi yerine getirmeye devam edeceğiz." dedi. Ayrıca, İsrail'in Gazze'de uyguladığı şiddeti kınadı ve Netanyahu yönetimini sorumlu tuttu