Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek Demokratik Eylem Partisi Genel Başkanı Bakir İzzetbegoviç ile telefonda görüştü. Bu görüşmede, Türkiye'nin Bosna Hersek'teki gelişmeleri titizlikle takip ettiğini vurgulayan Erdoğan, artan gerilimlerin Bosna Hersek'in anayasal düzeni ve hukukun üstünlüğü çerçevesinde bir an evvel sonlandırılması gerektiğini belirtti.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Erdoğan ve İzzetbegoviç'in görüşmesinde Bosna Hersek'teki son durum ve bölgesel gelişmeler detaylı bir şekilde ele alındı. Erdoğan, Türkiye'nin Bosna Hersek'in toprak bütünlüğü, egemenliği ve anayasal düzenini korumak için güçlü desteğini sürdüreceğini ve bu bağlamda Bosna Hersek Sırp Cumhuriyeti Başkanı Milorad Dodik'e gerekli uyarıların yapıldığını ifade etti.
Erdoğan, Bosna Hersek'teki gelişmelerin yalnızca kurucu halklar arasındaki bir çatışmadan kaynaklanmadığını, bu nedenle Bosna Hersek içinde toprak bütünlüğünü destekleyen siyasi partilerin asgari müşterekte birleşmesinin önem taşıdığını belirtti. Ayrıca, uluslararası toplumun bölgedeki ayrılıkçılığa karşı güçlü bir duruş sergilemesi gerektiğine dikkat çekti.