Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki Kabine toplandı! Gündemde 3 konu başlığı var

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Kabine Toplantısı başladı.

Yayın Tarihi: 12.02.2024 16:11
Güncelleme Tarihi: 12.02.2024 16:11

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki Kabine toplandı! Gündemde 3 konu başlığı var

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Kabine, Beştepe’de başladı. Saat 15.20’de başlayan toplantıda neler konuşulacağı ise büyük merak konusu oldu. 

Bugün saat 15.20 itibarıyla toplanan Kabine, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında gündemini görüşmeye başladı. Öğretmen atamaları, enflasyonla mücadele ve Mısır’a yapılacak olan ziyaret gündemde yer aldı. Basına kapalı bir şekilde başlayan toplantı sonrasında ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşma yapması bekleniyor. 

Kabine Toplantısı’nda neler konuşulacak? 

Kabine Toplantısı’nda öğretmenlerin kadro tesisi ve atama takvimine dair ayrıntılar görüşülüyor olacak. Sonrasında ise Milli Eğitim Bakanlığı’nın branş bazındaki çalışmalarının görüşülmesi bekleniyor. İç ve dış siyasette öne çıkan başlıklar da yine değerlendiriliyor olacak. Ayrıca, yurt içi ve sınırlarda süren operasyonlar da konuşulacak. 

Yol haritası görüşülecek! 

Ekonomideki yol haritası da bugünkü Kabine Toplantısı’nda görüşülecek. Enflasyon ve fahiş fiyatların değerlendirileceği toplantıda, mücadeleye ilişkin atılacak olan adımlar da ele alınıyor olacak.

Tam 12 yıl sonra Mısır ziyareti yapacak! 

Alınan bilgilere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, 13 Şubat tarihinde Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) gidiyor olacak. Ayrıca, 14 Şubat’ta da Mısır’ın başkenti Kahire’yi ziyaret edecek. 12 yıl sonra ilk kez Mısır’a gidecek olan Erdoğan’ın dış politikadaki ana gündemi Gazze olacak. İsrail’in saldırılarını durdurmak için harekete geçirdiği diploması kapsamında Türkiye, Gazze’ye insanı yardım ulaştırmak ve yaralı tahliyesi konusunda istişarelerin devam edeceği öğrenildi.