Bist 100
9.915,62 2%
DOLAR
32,45 -0,15%
EURO
34,83 -0,66%
ALTIN
2.427,5 0,14%

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti Sancaktepe mitinginde konuşma yaptı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Sancaktepe'de Ak Parti mitingi düzenledi.

Yayın Tarihi: 29.03.2024 17:28
Güncelleme Tarihi: 29.03.2024 17:28

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti Sancaktepe mitinginde konuşma yaptı!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Sancaktepe’de AK Parti mitingine katıldı. 

Bugün az önce Sancaktepe’de AK Parti mitingine başlayan Recep Tayyip Erdoğan, alanda 25 bin kişi olduğunu söyleyerek tüm katılımcılara teşekkür etti. Katil İsrail’in saldırılarından bahseden ve muhalafetin iktidarın hala İsrail ile ticareti bitirmemesine yönelik söylemlerine tepki gösteren Erdoğan, şunları söyledi: 

 "Vatanlarını koruyan Filistinli yiğitlere 'terörist' iftirası atan İsrail aşıklarının değirmenlerine su taşıyanların bize edecek tek kelamları olamaz." 

Herkesin oruçlarının kabul olmasını dileyen ve Suriye’ye kadar dünyanın birçok yerindeki insanın sıkıntı çektiğini kaydeden Erdoğan, Gazze’de İsrail’in Filistinlileri katlettiğini vurguladı. 41 tondan fazla yardımın uçak ve gemiler aracılığıyla Filistin’e gönderildiğini ekleyen Erdoğan, Filsitin’in yanında olduklarını ekledi. 

Türkiye’nin Filistin’in yanında olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, AFAD ve Kızılay üzerinden yardımların devam edeceğini ekledi. İsrail’e baskı ve hukuk önünde hesap vermeleri için baskıya devam ettiklerini söyleyen Cumhurbaşkanı, muhalefeti eleştirerek sözlerine devam etti. 

Sancaktepe

İstanbul’a ilk kez 1994 yılında hizmet etmeye başladıklarını ve 4.5 yıl boyunca Büyükşehir Belediye Başkanı olarak İstanbul’a hizmet ettiklerini kaydetti. Dağ gibi sorunlara çözüm bulduklarını söyleyen Erdoğan, konuşmalarının devamında kimseyi ayırmadıklarını ve ötekileştirmediklerini söyledi. Bunu halen sürdürdüklerini söyleyen Cumhurbaşkanı, şu ifadeleri kullandı: 

“… İstanbulluyu çöp, çamur belasından biz kurtardık. Kimseyi ayırmadık, ötekileştirmedik, kimsenin siyasi tercihlerine bakmadık, kimsenin hayat tarzına, yaşayışına, inancına karışmadık. İstanbullu kardeşlerimizin omuzlarımıza yüklediği ağır sorumluluğun hakkını layıkıyla vermeye çalıştık. Bu hassasiyetimizi Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı döneminde de itinayla sürdürdük. Halen sürdürüyoruz.” 

Daha sonra Erdoğan Avrasya Tüneli, Marmaray, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Marmara üzerinden örnek vererek İstanbul’da çeşitli projeler gerçekleştirdiklerini ifade etti. Daha sonra vaatlerinden bahseden Cumhurbaşkanı, Sancaktepe’ye 4100 yatak kapasiteli hastane yapacaklarını söyledi. Türkiye’nin en büyük şehir hastanelerinden birini Sancaktepe’ye inşa edeceklerini söyleyen Erdoğan, İstanbul’da dönüşüm vurgusu da yaptı.