Bist 100
9.915,62 2%
DOLAR
32,45 -0,15%
EURO
34,83 -0,66%
ALTIN
2.427,5 0,14%

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti Batman mitinginde vatandaşlarla bir araya geldi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Batman'da halkla bir araya geldi.

Yayın Tarihi: 27.03.2024 17:48
Güncelleme Tarihi: 27.03.2024 17:59

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti Batman mitinginde vatandaşlarla bir araya geldi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Batman’da AK Parti yerel seçim mitingine katıldı.  

Batman’da AK Parti’nin yerel seçim mitingine katılan Recep Tayyip Erdoğan, sözlerine Batman’a olan sevgisiyle başladı. 11 ayın ardından ilk kez tekrar Batman’a geldiğini söyleyen Erdoğan, alanda 50 bin kişinin olduğunu söyledi. 

Herkesin oruçları ve Ramazan ayı dualarının kabul olmasını dileyen Erdoğan, İsrail’in Filistin’le olan savaşından bahsetti. Terör devleti İsrail’in 173 gündür Gazze Şeridi’nde kıyıma devam ettiğini söyleyen Erdoğan, İsrail üzerindeki baskıların artırılması gerektiğini savundu. Ayrıca mazlumun imdadına koşmaktan da geri durmayacaklarını vurguladı. 

İstanbul ve Ankara’ya oy istedi! 

Önceki günlerde Aksaray ve Tokat mitinglerinde İstanbul adayı Murat Kurum ve Ankara adayı Turgut Altınok’a oy isteyen Erdoğan, Batman mitinginde de aynı talebi dile getirdi. İstanbul ve Ankara’daki hemşehrileri aramaya davet eden Erdoğan, eşe dosta Cumhur İttifakı’na oy vermeye ikna etme çağrısında bulundu. 

erdoğan

14-28 Mayıs seçimlerinde en son miting yapıldığını hatırlatan Erdoğan, Cumhur İttifakı ile tüm Türkiye’nin kazandığını kaydetti. Daha sonra da altılı masa üzerinden muhalefeti eleştirdi. Muhalefetin birbirine kumpas kurduğunu iddia eden Erdoğan, şunları ekledi: 

“…Şimdi birbirleri hakkında söylediklerini, birbirlerine kurdukları kumpasları gördükçe onlar adına inanın biz de hicap duyuyoruz. Milletimizin verilmiş sadakası varmış. Allah Türkiye'nin yüzüne bakmış da bunlar iktidara gelmemiş.” 

Daha sonra ise yine önceki mitinglerinde de olduğu üzere Cumhuriyet Halk Partisi ile DEM Parti’nin ortaklık yaptığını iddia etti. Terör konusuna da değinen Erdoğan, Suriye’den Türkiye’ye yönelen terör tehditlerinin kontrol altına alındığını kaydetti. Ayrıca, bu yaz itibarıyla Irak sınırlarının güvenli hale getirileceğini de ekledi. 

Enflasyon konusunda Mehmet Şimşek’e tam destek! 

Konuşmalarında enflasyon problemine değinen Erdoğan, mitingde “ne zam yapsak eriyor” ifadelerini kullandı. Yılın ikinci yarısı itibarıyla enflasyonun düşüşünün görüleceğini söyleyen Erdoğan, emeklilerin yaşadığı sıkıntıların farkında olduğunu söyledi. Daha sonra da ikramiye artışı ve bayram ikramiyelerini işaret edere doğalgaz desteğinden bahsetti. 

Batman'a milyarlarca liralık yatırım! 

Batman’a yapılan yatırımlardan da bahseden Erdoğan, 21 yılda toplam 91 milyar liralık kamu yatırımı yapıldığını kaydetti. 15 bin. Kişilik stadyum, 2554 kişilik yurt binaları, ihtiyaç sahiplerine 9 milyar lira destek ödemesi, 8 hastane, 43 sağlık tesisi yaptıklarını belirten Erdoğan, 10 bin 720 bağımsız bölümde dönüşüm yapıp, 6352 konutu hak sahiplerine teslim ettiklerini anımsattı. 13 kilometrelik bölünmüş yol uzunluğunu 163 kilometreye çıkardıklarını belirten Erdoğan, bu yıl kalan yolları da tamamlayacaklarını ekledi. 

Öte yandan Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajı ve hidroelektrik santrallerinin de yine şehre kazandırıldığını ifade eden Erdoğan, Batman’daki çiftçilere 13 milyar liralık ödeme yapıldığını belirtti. Argo merkezi ve teknopark kurulan şehirde Batman Organize Sanayi Bölgesi altyapı inşaatının 2023 sonunda tamamlandığını hatırlattı. 5 bin kişiye ilave istihdam sağlandığının altını çizen Erdoğan, Batman Organize Sanayi Bölgesi’nin 430 hektar daha büyütüleceğini kaydetti. Ayrıca, işverenlere de 5 milyar liralık prim teşviği verildiğini de ekledi.