Bist 100
10.276,88 0%
DOLAR
32,35 -0,12%
EURO
34,86 -0,04%
ALTIN
2.383,62 0,09%

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD gezisini iptal mi etti?

Gazeteci Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD gezisinin iptal olmadığını yazdı.

Yayın Tarihi: 24.04.2024 11:20
Güncelleme Tarihi: 24.04.2024 11:20

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD gezisini iptal mi etti?

Birkaç gündür gündemde olan Erdoğan’ın ABD gezisinin iptal olduğuna dair iddiaların ardından Gazeteci Abdulkadir Selvi, yeni bir yazı daha kaleme aldı. ABD gezisinin iptal edildiğine dair herhangi bir bilgi olmadığını ve talimat da gönderilmediğini kaydetti. 9 Mayıs’ta yapılacak olan ABD Başkanı Joe Biden ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görüşmesine dair hazırlıkların devam ettiği de aktarıldı. 

Hükümet kanadından iddialara yönelik herhangi bir açıklama gelmezken, söz konusu iddialara yönelik çeşitli kaynaklardan bilgi alan Abdulkadir Selvi, ABD’den böyle bir bilginin gelmediğini kaydetti. 9 Mayıs’ta yapılacak olan görüşmeye dair ABD’den bilgi verilmediğini belirten Abdulkadir selvi, görüşmeye yönelik ön hazırlıkların devam ettiğini de ekledi. ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar vekili John Bass’ın Ankara’ya geldiğini ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edildiğine de dikkat çekti. 

ABD tarafının da Erdoğan gezisine hazırlandığını aktaran Abdulkadir Selvi, gezinin iptal edilmesi durumunda Cumhurbaşkanlığı Dış İlişkiler ile Dışişleri Bakanlığı’nın bilgilendirilmesi gerektiğine dikkat çekti. Bu nedenle de gezinin iptal olması durumunda Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ve Dışişleri Bakanlığı’nın ABD yetkililerinin bilgilendirileceğini kaydetti. Bu yönde de bir talimatın bulunmadığını belirtti.