Cumhurbaşkanı Erdoğan Bakü’ye geldi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 8 Kasım Zafer Günü kutlamalarına katılmak üzere Azerbaycan’ın başkenti Baküye geldi. Ziyaret, Karabağ Zaferi’nin 5. yıl dönümü kapsamında düzenlenecek Zafer Geçidi Törenine iştirak amacı taşıyor.
Heyet ve eşlik eden isimler
Erdoğan’a ziyarette Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün ve Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç eşlik ediyor.
Beklenen görüşmeler
Ziyaret kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ile ikili, bölgesel ve küresel gelişmelere ilişkin görüşmeler yapması bekleniyor. Resmî temaslar ve tören programı çerçevesinde hem ikili ilişkiler hem de bölgesel iş birliği gündemde olacak.
İkinci Karabağ Savaşı’na ilişkin hatırlatma
Haberde geçen arka plan bilgisine göre, Azerbaycan ordusu, 27 Eylül 2020 tarihinde Dağlık Karabağ’ın Ermenistan işgalinden kurtarılması amacıyla karşı saldırıya geçmiş; çatışmalar 44 gün sürmüş ve 10 Kasım tarihinde sona ermişti. Savaş sonucunda 5 kent merkezi, 4 kasaba ve 286 köy Ermeni işgalinden kurtarılmış; taraflar arasındaki anlaşma ile Ermenistan, işgal altındaki Ağdam, Laçın ve Kelbecer illerini boşaltacağını taahhüt etmişti.
CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN, 8 KASIM ZAFER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILMAK ÜZERE AZERBAYCAN'IN BAŞKENTİ BAKÜ'YE GELDİ.