Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Cumhurbaşkanı atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla netleştirilen atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete’de yayımlandı.

Yayın Tarihi: 18.05.2024 10:04
Güncelleme Tarihi: 18.05.2024 10:04

Cumhurbaşkanı atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın aldığı atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Yayımlanan kararlar kapsamında atanan ve görevden alınan isimler belli oldu. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda gerçekleştirilen atama ve görevden almalar duyuruldu. Bu kapsamda Kadının Statüsü Genel Müdürü’nün Gülser Ustaoğlu olmasına karar verildi. Diğer pozisyonlar atanan isimler de belirlenirken iki bakanlıkta da atamamalar tamamlanmış oldu. Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren karar kapsamında Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürlüğüne Muharrem Kurt atandı. Hukuk hizmetleri Genel Müdürlüğüne ise Özge Aydiş Toy getirildi. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yanı sıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda da çeşitli görevlendirmeler ve görevden almalar oldu. Resmi Gazete’de yer alanlara göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda Hukuk Hizmetleri Genel Müdürü Şükran Doğan görevinden alındı. Genel Müdürlük ve Başkanlık gibi çeşitli pozisyonlara kurum içi atamalar gerçekleştirildi. Alınan bilgilerde Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcılığına Engin Akyol ile Mustafa Işık atandı. 

resmi gazete

Sosyal Güvenlik Kurumu Yönetim Kurulu üyeliğine Murat Doğanay atanırken, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Emeklilik Hizmetleri Genel Müdür Yardımcılığı’na Necmettin Öz, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Sigorta Primleri Genel Müdür Yardımcılığına ise Mürsel Baki getirildi. Atamaların tamamlanmasının ardından önemli 2 görevden alma da yaşandı. Aktarılan bilgilerde Uluslararası İşgücü Genel Müdür Yardımcısı Metehan Özcan ve Sosyal Güvenlik Kurumu Yönetim Kurulu üyesi Abdulkadir Bülent Aytaç görevinden alındı. 

Öte yandan bugün Resmi Gazete’de bazı tebliğler de yayımlandı. Aktarılanlar kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumu’nun Sağlık Uygulama Tebliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ yayımlandı. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun yanı sıra İhalelere Yönelik Başvurular Hakkında da yapılan değişiklikler tebliğ şeklinde yayımlandı. Ayrıca Kamu İhale Genel Tebliği’nde de yapılan yeni bir değişiklik yayımlandı. Yayımlanan tebliğ kapsamında Resmi Gazete ilan bölümünde de çeşitli ilanlar yayımlandı.