Cumayeri'nde Orman Haftası: Hilaltepe Millet Bahçesi'nde fidan dikimi

Cumayeri'de Orman Haftası etkinliğinde Kaymakam Şeyma Şendur ve Belediye Başkanı Mustafa Koloğlu, ilkokul öğrencileriyle Hilaltepe Millet Bahçesi'nde fidan dikti.

Yayın Tarihi: 28.03.2026 09:44
Güncelleme Tarihi: 28.03.2026 09:44

Cumayeri'nde Orman Haftası: Hilaltepe Millet Bahçesi'nde fidan dikimi

Cumayeri'nde Orman Haftası'nda fidan dikimi

Kaymakam Şeyma Şendur ve Belediye Başkanı Mustafa Koloğlu öğrencilerle birlikte ağaç dikti

DÜZCE(İHA) – Cumayeri ilçesinde Orman Haftası kapsamında Hilaltepe Millet Bahçesi'nde fidan dikimi etkinliği düzenlendi. Etkinlikte Kaymakam Şeyma Şendur ve Cumayeri Belediye Başkanı Mustafa Koloğlu ile ilkokul öğrencileri bir araya gelerek çevre bilincine dikkat çekti.

Etkinlik, "Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum" projesi kapsamında gerçekleştirildi. Pakmaya Nimet Pısak İlkokulunun Değerler Eğitimi Kulübü öğretmen ve öğrencilerinin de katıldığı çalışma, genç kuşaklarda doğa sevgisini pekiştirmeyi amaçladı.

Başkan Koloğlu yaptığı açıklamada, "Bu anlamlı etkinlikte öğrencilerimizle birlikte fidan diktik. Ağaçlandırma çalışmaları ile ülkemizin yeşil varlığını artırmak, doğayı gelecek nesillere daha sağlıklı bırakmak ve orman sevgisini aşılamak amacıyla bu etkinliği gerçekleştirdik. Katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum" diyerek çevre bilincinin önemine vurgu yaptı.

Bu tür yerel ağaçlandırma etkinlikleri, sadece yeşil alanları çoğaltmakla kalmayıp, öğrencilere pratik çevre eğitimi sunuyor ve toplumda sürdürülebilirlik bilincinin güçlenmesine katkı sağlıyor. Cumayeri'ndeki çalışma da ilçenin yeşil dokusunun korunması ve genişletilmesine yönelik somut adımlardan biri olarak değerlendiriliyor.

Etkinlik, katılımcılara doğayla doğrudan temas imkanı vererek çevreye duyarlı davranışların günlük hayata entegrasyonunu teşvik etti; aynı zamanda toplumda ortak sorumluluk bilincinin geliştirilmesine destek oldu.

CUMAYERİ’NDE ORMAN HAFTASI’NA ÖZEL FİDAN DİKİMİ ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ. KAYMAKAM ŞEYMA ŞENDUR VE...

CUMAYERİ’NDE ORMAN HAFTASI’NA ÖZEL FİDAN DİKİMİ ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ. KAYMAKAM ŞEYMA ŞENDUR VE BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA KOLOĞLU, İLKOKUL ÖĞRENCİLERİYLE BİRLİKTE HİLALTEPE MİLLET BAHÇESİ’NDE AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMASI YAPARAK, ÇEVRE BİLİNCİNE DİKKAT ÇEKTİLER.

CUMAYERİ’NDE ORMAN HAFTASI’NA ÖZEL FİDAN DİKİMİ ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ. KAYMAKAM ŞEYMA ŞENDUR VE...

Yazar
EDİTÖR

Ayşe Yıldız

Ben Ayşe Yıldız, 29 yaşındayım. aksiyon.com.tr'nin başkent muhabiriyim. Tahmin edeceğiniz gibi Ankara'da yaşıyorum. Bürokrasi ve diplomasi trafiğini takip ediyorum. Bağlantılarım güçlüdür, resmi dili iyi bilirim ve kulis bilgilerini ilk ben alırım.