![Cumartesi günü kahvaltınız bizden! Kahvaltıda herkesin parmaklarını yiyeceği patatesli tuzlu kek tarifi](https://cdn.aksiyon.com.tr/uploads/1280x720/images/202312/cumartesi-gunu-kahvaltiniz-bizden-kahvaltida-herkesin-parmaklarini-yiyecegi-patatesli-tuzlu-kek-tarifi-1200-116482.jpg)
Yarın hafta sonu kahvaltınızda lezzetli mi lezzetli bir tarif denemek istiyorsanız, bu tarif tam size göre! Patatesli tuzlu kek tarifi ile eviniz misler gibi kokacak; komşularınız kapıya dayanacak! Kokusunun yanı sıra lezzetiyle de herkese kendine hayran bırakacak bu tarif, her hafta sonu sofranızın eşlikçisi olacak. Kahvaltıların yanı sıra öğlen ya da akşam çayının yanında da tüketebileceğiniz bu tarifi bir kere denediğinizde sürekli denemek isteyeceksiniz.
PATATESLİ TUZLU KEK TARİFİ MALZEMELERİ
- 1 tane soğan
- 2 tane patates
- 2 tane yumurta
- 1 su bardağı ölçüsünde un
- 1 çay bardağı ölçüsünde sıvı yağ
- 1 çay bardağı ölçüsünde yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- Karabiber
- Tuz
- Mayısdanoz
- Pulbiber
PATATESLİ TUZLU KEK TARİFİ YAPILIŞI
- İlk etapta patateslerinizi güzelce yıkayarak, rendenin ince tarafıyla güzelce rendeleyin.
- Ardından rendelemiş olduğunuz patatesleri süzgeçi alarak fazla suyunu süzgeç yardımıyla sıkın.
- Bir kase içersinde rendelenmiş patateslerinizi bekletirken, soğanlarınızı da küçük küpler halinde doğrayarak, tavada hafif yağ ile kısık ateşte yumuşayana kadar kavurun.
- Kavrulmuş soğanlarınızı ocaktan alarak soğuması için bir kenara bırakın.
- Diğer bir yandan ise kasede yumurtalarınızı çırparak üzerine yoğurt eklemesi yapın ve karıştırın.
- Hemen ardından kabartma tozu, un, karabiber, tuz ve pulbiberi ekleyerek karıştırma işlemine devam edin.
- İçersine soğan eklediğiniz rendelenmiş patatesleri de karışıma ekleyerek güzelce harmanlayın.
- Kek hamurunuzu yağlamış olduğunuz bir kek kalıbına dökerek, üzerini düzleştiririn.
- Önceden ısıtmış olduğunuz 180 derecelik fırında yaklaşık olarak 30 - 35 dakika kadar pişirin. Herkese afiyet olsun...