Bist 100
9.915,62 2%
DOLAR
32,45 -0,15%
EURO
34,83 -0,66%
ALTIN
2.427,5 0,14%

Cübbeli Ahmet'ten akıllara zarar açıklama: Cumhur İttifakı'na oy vermeyen günahkar olur!

Geçtiğimiz gün kalp rahatsızlığı yaşatıp ardından İsmailağa Cemaati'nden atılan Cübbeli Ahmet Hoca, "fıkıha göre konuştuğunu" söyleyerek Cumhur İttifakı'na oy vermeyenlerin günaha gireceğini iddia etti!

Yayın Tarihi: 29.03.2024 11:42
Güncelleme Tarihi: 29.03.2024 11:42

Cübbeli Ahmet'ten akıllara zarar açıklama: Cumhur İttifakı'na oy vermeyen günahkar olur!

Açıklamaları nedeniyle İsmailağa Cemaati’nden atılan Cübbeli Ahmet Hoca, yeni bir açıklamasında Cumhur İttifakı’na oy vermeyenlerin günahkar olduğunu iddia etti. 

Mesleği vaiz, hafız ve yazarlık olan Cübbeli Ahmet Hoca, dönem dönem yaptığı açıklamalar ile siyaset gündemine oturmayı başarıyor. Geçtiğimiz günlerde İsmailağa Cemaati’nden, cemaatin paylaşmasını istemediği detayları paylaştığı için atılan Cübbeli Ahmet Hoca, yeni bir açıklama yaptı. Birkaç gün önce kalp rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırılan ve anjiyo olan Ahmet Hoca, yaptığı yeni bir açıklama ile yine gündem olmayı başardı. 

Cumhur İttifakı'na oy vermeyen günah işlemiş sayılır! 

Katıldığı bir videoda Cübbeli Ahmet Hoca, Cumhur İttifakı’na oy istedi. Hatta öyle ki Cumhur İttifakı’na oy vermeyenlerin fıkıha göre günah işlemiş sayılacağını iddia etti! Bu açıklamalar ise yine sosyal medyada eleştiri yağmuruna tutuldu. Refah Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, DEM Parti gibi partilerin Cumhur İttifakı’na kaybettirmeye çalıştığını söyleyen Cübbeli Ahmet Hoca, bu partilere oy vermenin günah olduğunu öne sürdü! İşte Cübbeli Ahmet’in sosyal medyada gündem olan açıklaması şöyle: 

“Bunlara mı teslim edelim yani. Onun için mecburen fıkıha göre konuşuyorum. Ehveni şerin tercih olunması vaciptir. Vaciptir ne demek başka çıkarın yok, mecbursun. Bunu yapmadığı anda günahkar olur. Şu anda Cumhur İttifakı’nın dışındaki Yeniden Refah, Saadet vb. adaylarına özellikle İstanbul, Ankara gibi kazanamayacakları kesin ama Cumhur İttifakı’na kaybettirip CHP’yi, DEM’i teröristleri kazandıracağı kuvvetle muhtemel olan yerlerde bunlara oy vermek caiz değildir, bunlar mesuldür, günahkar olur ve azaba gider. Sana ne bu işlerden diyemezsin. Ben adama vacibini, günahını anlatmak zorundayım.”