DOLAR
42,8 0%
EURO
50,14 -0,01%
ALTIN
5.972,47 0,01%
BITCOIN
3.770.231 -0,08%

Çorum'da Tavuk Kümesine Giren Vaşak Koruma Altına Alındı

Çorum'un Bayat ilçesinde bir tavuk kümesine giren vaşak, itfaiye ekipleri tarafından kurtarılıp koruma altına alındı.

Yayın Tarihi: 27.02.2025 22:26
Güncelleme Tarihi: 27.02.2025 22:26

Çorum'da Tavuk Kümesine Giren Vaşak Koruma Altına Alındı

Bayat'ta Vaşak Kurtarma Operasyonu

Çorum'un Bayat ilçesinde, Yatukcu Mahallesi'ndeki bir tavuk kümesine giren vaşak, vatandaşların dikkati sayesinde koruma altına alındı.

Vaşağın kümes içinde görüldüğünü fark eden mahalle sakinleri, Bayat Belediyesi'nden yardım talep etti. Bu talep üzerine, Bayat Belediyesi itfaiye ekipleri hızlı bir şekilde olay yerine intikal etti.

Vaşak Kafeste Koruma Altında

İtfaiye ekipleri, tavuk kümesinden çıkardıkları vaşağı, özel bir kafeste koruma altına aldı. Yapılan açıklamada, vaşağın yarın Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü'ne teslim edileceği bildirildi. Ekipler, vaşağı kastrasyon ve sağlık kontrolünden geçirdikten sonra doğal yaşam alanına geri kazandırmayı hedefliyor.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı