Çorum'da 'Şeker Çocuk Şenliği' Bedesten'de gerçekleştirildi
Çorum Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Şeker Çocuk Şenliği, Bedesten'de yoğun katılımla düzenlendi. Etkinlik, diyabetle mücadele eden çocukların moral ve motivasyonunu yükseltmeyi ve toplumda diyabet konusunda farkındalık oluşturmayı hedefledi.
Etkinlikler ve çocukların deneyimi
Şenlik kapsamında çocuklar, hastalığın getirdiği stresten uzaklaşarak bir dizi etkinliğe katıldı. Kurulan atölye çalışmalarında el becerilerini sergileyen minikler; gerçekleştirilen balon şovları ve animasyon gösterileriyle keyifli anlar yaşadı. Program, çocukların sosyal ve duygusal ihtiyaçlarına yönelik interaktif içeriklere odaklandı.
Yetkililerden açıklamalar
Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın programda, 'Bütün çocuklar şeker ama bazı çocuklarımızın şeker oranı daha da fazla. Buradaki çocuklarımız ise bambaşka, çok daha şekerler. Devletimiz onları asla yalnız bırakmıyor. Bu, Sağlık İl Müdürlüğü olur, hastane olur, hocalarımız olur Devletimiz ihtiyaç neredeyse orada olmaya çalışan bir gayretin içerisindedir. Milleti yaşat ki devlet yaşasın düsturu bizim devletimizin temel anlayışıdır. Bu doğrultuda toplumumuzu, milletimizi yaşatmaya devam edeceğiz. Tüm çocuklarımızın Dünya Çocuk Hakları Günü'nü yürekten kutluyorum' dedi.
Hitit Üniversitesi Çocuk Endokrinoloji Öğretim Üyesi Prof. Dr. Havva Nur Peltek Kendirci ise günün anlam ve önemine değinerek, '14 Kasım, insülini keşfeden bilim insanının doğum günü olduğu için Dünya Diyabet Günü olarak kabul ediliyor. Bu günü, yalnızca anmakla kalmayıp çocuklarımızın yaşadığı sorunları konuşmak ve onları hayata daha verimli bir şekilde nasıl adapte edebiliriz sorularına cevap aramak adına da önemli bir fırsat olarak görüyoruz. Bu süreci bir ekip olarak yürütüyoruz; tek başıma bu kadar hastanın bakımını sürdürmem mümkün değildi. Bu nedenle ekibime ayrıca teşekkür etmek istiyorum' ifadelerini kullandı.
ÇORUM BELEDİYESİ TARAFINDAN GELENEKSEL HALE GETİRİLEN ‘ŞEKER ÇOCUK ŞENLİĞİ’NDE DİYABETLE MÜCADELE EDEN ÇOCUKLAR UNUTULMAZ ANLAR YAŞADI.