Çorum'da Hırsızlık Suçlarından Aranan İki Kadın Yakalandı

Çorum'da hırsızlık suçlarından toplam 54 yıl cezası bulunan iki kadın hamile oldukları için serbest bırakıldı.

Yayın Tarihi: 25.10.2024 20:29
Güncelleme Tarihi: 25.10.2024 20:29

Çorum'da Hırsızlık Suçlarından Aranan İki Kadın Yakalandı

Çorum'da Hırsızlık Suçlarında Yeni Gelişme

Çorum'da, toplam 35 hırsızlık suçuyla aranan iki kadın, uzun süreli hapis cezası ile karşı karşıya kaldı. Hakkında kesinleşmiş cezalar bulunan M.K. (27) ve E.K. (31), hapis cezasını infaz etmek üzere yakalandı. Ancak, sağlık kontrolünde hamile oldukları tespit edildi.

Zanlılar ve Cezaları

M.K., toplamda 16 hırsızlık suçundan 28 yıl 5 ay 9 gün ceza alırken, E.K. ise 19 suçtan 26 yıl 7 ay 7 gün hapis cezası ile yargılandı. Her iki kadın, işlemlerinin ardından hastaneye götürüldü ve burada hamile oldukları öğrenildi.

İnfaz Kanunu ve Serbest Bırakılma

Hamile oldukları için 5275 Sayılı İnfaz Kanunu'nun 16. Maddesi'nin 4. Fıkrası gereği cezalarının infazı bir kez daha ertelendi. Cumhuriyet savcılığı tarafından verilen talimatla, M.K. ve E.K. serbest bırakıldı.

Önemli Detaylar

Yapılan incelemeler sonucunda E.K.'nin 5. çocuğuna ve M.K.'nin ise 3. çocuğuna hamile olduğu belirlendi. Daha önceki gözaltılarında da hamile olmaları nedeniyle cezalarının ertelendiği bilgisi edinildi.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı