DOLAR
42,54 0%
EURO
49,67 0%
ALTIN
5.769,31 0%
BITCOIN
3.886.969,54 0%

Çorum'da Filistin'e Destek Yürüyüşü: 'Sumud' Filosu ve Boykot Çağrıları Öne Çıktı

Çorum'da Valilik önünden Hürriyet Meydanı'na yürüyen vatandaşlar, maket gemilerle 'Sumud' mesajı verdi; konuşmalarda boykot çağrıları yapıldı.

Yayın Tarihi: 07.10.2025 19:23
Güncelleme Tarihi: 07.10.2025 20:04

Çorum'da Filistin'e Destek Yürüyüşü: 'Sumud' Filosu ve Boykot Çağrıları Öne Çıktı

Çorum'da Filistin'e Destek Yürüyüşü: 'Sumud' Filosu ve Boykot Çağrıları Öne Çıktı

Yürüyüş ve katılımcılar

Çorum Filistin Platformu'nun çağrısıyla Valilik önünde toplanan vatandaşlar, Gazi Caddesi üzerinden Hürriyet Meydanı'na yürüdü. Yürüyüşte, Küresel Sumud Filosu'nu temsil eden maket gemiler taşındı ve katılımcılar "Sumud'a selam, direnişe devam" ve "Yaşasın ümmet dayanışması" sloganları attı.

Etkinliğe, Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Konuşmalar: Fethullah Kirenci ve Prof. Dr. Metin Uçar

Özgürlük Filosu Koalisyonu (FFC) üyesi aktivist Fethullah Kirenci, etkinliğe canlı telefon bağlantısıyla bağlanarak hitap etti. Kirenci, Küresel Sumud Filosu'nun "surda gedik" açtığını ve Özgürlük Filosu Koalisyonu'nun başarısına ilişkin iyimserliğini paylaştı. Katılımcıların meydanları boş bırakmamasının ve tepkilerini sürekli dile getirmesinin, dünyada oluşan İsrail karşıtı kamuoyunun pekişmesi açısından önemine dikkat çekti.

Çorum Gazze Platformu sözcüsü Prof. Dr. Metin Uçar, konuşmasında İsrail'i "sınır tanımayan, örgütlü kötülükler yapan bir ülke" olarak nitelendirdi. Uçar, dünyanın farklı bölgelerinde artan duyarlılığa işaret ederek, bu durumun Filistin meselesinin ötesinde bir mesele olarak algılandığını belirtti ve tüketici tercihleri üzerinden etki yaratılabileceğini savundu.

Boykot çağrıları ve sivil tepki vurgusu

Aktivist Nur Haktan, İsrail ve Amerika'nın sahip olduğu teknolojik ve ekonomik imkânların kısıtlanmasının yolunun boykot olduğunu ifade etti ve boykotun bir yaşam tarzı haline getirilmesi gerektiğini vurguladı. Etkinlik boyunca konuşmacılar, bireylerin tüketim tercihleriyle katkıda bulunabileceğini belirtti.

Kapanış

Konuşmaların ardından katılımcılar, dayanışma ve umut mesajı taşıyan "Bir sabah gelecek kardan aydınlık" ezgisini birlikte seslendirdi. Etkinlik, taşıdığı sembolik unsurlar ve yapılan çağrılarla yerel düzeyde filistin meselesine yönelik sivil tepkilerin sürdürüldüğünü gösterdi.

Çorum'da Filistin'e destek yürüyüşü düzenlendi.

Çorum'da Filistin'e destek yürüyüşü düzenlendi.

Çorum'da Filistin'e destek yürüyüşü düzenlendi.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı