Çorum'da çocuk şenliği ve geleneksel sünnet şöleni konvoy ve gösterilerle şenlendi

Çorum Belediyesi'nin Hitit Fuarı kapsamında düzenlediği çocuk şenliği ve geleneksel sünnet şöleni, konvoy ve etkinliklerle renkli geçti.

Yayın Tarihi: 23.07.2026 17:26
Güncelleme Tarihi: 23.07.2026 17:26

Çorum'da çocuk şenliği ve geleneksel sünnet şöleni konvoy ve gösterilerle şenlendi

Çorum'da şenlik alanında coşku ve ritüel

Çorum Belediyesi tarafından 38. Uluslararası Çorum Hitit Fuarı ve Festivali kapsamında düzenlenen çocuk şenlikleri ile geleneksel sünnet şöleni, şehir merkezinde renkli görüntülere sahne oldu. Etkinliğe Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Muhammed Gömeç, belediye başkan yardımcıları, sünnet olan çocuklar, aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Konvoy ve tören ritüelleri:

Program, Saat Kulesi önünde bir araya gelinmesiyle başladı. Sünnet çocukları için özel süslemeler yapılan halk otobüsleri ve klasik araçlardan oluşan konvoy, Başkan Dr. Halil İbrahim Aşgın'ın kullandığı Buick marka klasik otomobil öncülüğünde şehir turu attı. Hıdırlık Türbesi'nde Kuran-ı Kerim tilaveti ve dua gerçekleştirilmesinin ardından, korna sesleri eşliğinde şehir merkezinde dolaşan konvoy, daha sonra Şehitler Parkı'nda kurulan şenlik alanına ulaştı.

Gösteriler ve sağlık desteği:

Şenlik alanında balon gösterileri başta olmak üzere çeşitli etkinlikler çocuklara unutulmaz anlar yaşattı. Aileler çocuklarının mutluluğuna ortak olurken etkinlik boyunca neşeli ve renkli görüntüler oluştu. Organizasyona destek veren sağlık ekibi adına konuşan Doç. Dr. Muhammed Gömeç, genel cerrahi uzmanı olarak sünnet sürecinin sorunsuz ilerlediğini belirtti ve hastanenin bu tür etkinliklerde belediyenin yanında olmaya devam ettiğini vurguladı.

Belediye mesajı ve teşekkür:

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın konuşmasında, insan hayatındaki dönüm noktalarına değinerek sünnetin aileler için özel bir yere sahip olduğunu ifade etti. Aşgın, "Peygamber Efendimizin bir sünnetini yerine getirmenin huzurunu ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Annelerimizin, babalarımızın ve aile büyüklerimizin yüzlerindeki sevinç, bu organizasyonun ne kadar anlamlı olduğunu bizlere bir kez daha gösteriyor. Evlatlarımızın ilk mürüvvetine hep birlikte şahitlik ediyoruz. İnşallah Rabbim ikinci mürüvvetlerini de görmeyi nasip eder" sözleriyle duygularını paylaştı.

Program sonunda Başkan Aşgın, organizasyona emek veren mesai arkadaşlarına, sünnet organizasyonuna destek veren Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile hekimlere teşekkür etti ve sünnet olan çocuklara, ailelerine hayırlı ve sağlıklı bir ömür diledi. Konuşmaların ardından gün, çocuklar için hazırlanan gösteriler ve etkinliklerle devam etti.

BELEDİYE BAŞKANI HALİL İBRAHİM AŞGIN SÜNNET OLAN ÇOCUKLARLA YAKINDAN İLGİLENDİ.

BELEDİYE BAŞKANI HALİL İBRAHİM AŞGIN SÜNNET OLAN ÇOCUKLARLA YAKINDAN İLGİLENDİ.

Yazar
EDİTÖR

Zeynep Kaya

Merhaba, ben Zeynep Kaya. 25 yaşındayım, İzmir'den çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem kategorisinde veri gazeteciliği yapıyorum. Rakamlar benim işim. Anketlerin, istatistiklerin dilini halkın anlayacağı şekilde haberleştiriyorum. Genelde sessiz ama çok dikkatli bir yapıya sahibim.