Kırıkkale'de 41 çocuk için renkli toplu sünnet şöleni
Kırıkkale'de Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen toplu sünnet şöleninde 41 çocuk için geleneksel ve eğlenceli bir program düzenlendi. Sünnet kıyafetleri giydirilen çocuklar ve aileleri, klasik araçlardan oluşan konvoy eşliğinde Çeşnigir Köprüsü Kanyonu'na götürüldü ve burada tekne turu yaparak günün keyfini çıkardı.
vakfiyenin kökeni ve organizasyonun amacı:
Etkinlik, Sultan II. Bayezid'in 1496 tarihli vakfiyesinde yer alan çocukların sünnet ettirilmesine ilişkin hayır geleneğinin sürdürüldüğünü gösterdi. Ankara Vakıflar Bölge Müdür Yardımcısı Bilal Akgül etkinliğin, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün hayır şartlarını yerine getirme çalışmaları kapsamında olduğunu ve aynı kapsamda 81 ilde sünnet şölenleri düzenlediklerini belirtti. Sünnet şöleni kapsamında çocukların kıyafetleri giydirildi ve onlara unutulmaz anlar yaşatıldı.
şölenden öne çıkan anlar:
Çeşnigir Köprüsü'ndeki tekne turunun ardından çocuklar, klasik araçlarla şehir turu yaptı; palyaçolarla eğlenme, yöresel müzik dinleme ve toplu yemek ikramı programın diğer öne çıkan öğeleriydi. Ustalar Topluluğu tarafından seslendirilen bozlaklar ve türkülerle etkinlik, hem geleneksel hem de kutlama havasında ilerledi. Programın sonunda tüm çocuklara bisiklet hediye edilerek gün taçlandırıldı.
Kırıkkale Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim düzenlemeye katkı sunanlara teşekkür ederken, Bahşılı Kaymakamı Elif Yazıcıoğlu Kazanasmaz, AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Engin Pehlivanlı, Bahşılı Belediye Başkanı Halil İbrahim Bişkin ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Ergeç ile çok sayıda ilçe protokolü ve davetli etkinlikte yer aldı.
Toplu sünnet şölenleri, hem vakıf geleneğinin sürdürülmesi hem de çocuklara sosyal ve kültürel açıdan zengin bir deneyim sunulması amacıyla planlanıyor; Kırıkkale'deki program da bu hedef doğrultusunda gerçekleştirildi.
KIRIKKALE VALİSİ HÜSEYİN ENGİN SARIİBRAHİM, ÇOCU