Çocuklar Konakaltı'nda renkli atölyeler ve tiyatroyla buluştu

33. Uluslararası Muğla Kültür ve Sanat Şenliği'nin üçüncü gününde, Konakaltı'nda sihir gösterisi, çocuk tiyatrosu ve uçurtma atölyesi düzenlendi.

Yayın Tarihi: 27.09.2026 19:52
Güncelleme Tarihi: 27.09.2026 19:52

Çocuklar Konakaltı'nda renkli atölyeler ve tiyatroyla buluştu

etkinlikler ve gösteriler:

33. Uluslararası Muğla Kültür ve Sanat Şenliği’nin üçüncü günündeki çocuk etkinlikleri, hava muhalefeti nedeniyle Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezi’ne taşındı. Merkezde gerçekleşen programlar, hem çocuklardan hem de ailelerinden yoğun ilgi gördü; etkinlikler gün boyu süren, canlı ve katılımcı bir atmosfere dönüştü.

sihir, tiyatro ve atölyeler:

Programın öne çıkan anlarından biri, ünlü illüzyonist Sermet Erkin’in sunduğu sihirbazlık gösterisiydi. Gösteride çocuklar şaşkın ve neşeli anlar yaşarken, gösteriyi izleyen ebeveynler de performansın keyfine ortak oldu.

Günün bir diğer ayağında Yankı Agora Çocuk Tiyatrosu sahne aldı. Sahneledikleri oyunla çocukları tiyatronun renkli dünyasında kısa ama etkili bir yolculuğa çıkaran ekip, küçük izleyicilerden büyük alkış topladı.

Uçurtma sanatçısı Zahit Mungan ile gerçekleştirilen uçurtma yapım atölyesi ise çocukların el becerilerini ve yaratıcılığını ön plana çıkardı.

uçurtmaların gökyüzüyle buluşması:

Çocukların kendi elleriyle hazırladığı uçurtmalar, etkinlik sonrası tarihi handa gökyüzüyle buluştu. Bu anlar, hem katılımcılar hem de aileleri için günü unutulmaz kıldı; çocuklar sanat, oyun ve yenilik dolu bir gün geçirirken aileler de birlikte anılar biriktirdi.

Organizatörlerin hava koşullarına rağmen programı iç mekâna taşıyarak etkinlikleri sürdürmesi, şenliğin çocuklara yönelik içeriklerinin erişilebilirliğini korudu ve programın beklentileri karşılamasına katkı sağladı.

33. ULUSLARARASI MUĞLA KÜLTÜR VE SANAT ŞENLİĞİ’NİN ÜÇÜNCÜ GÜNÜNDE ÇOCUKLAR İÇİN BİRBİRİNDEN RENKLİ...

33. ULUSLARARASI MUĞLA KÜLTÜR VE SANAT ŞENLİĞİ’NİN ÜÇÜNCÜ GÜNÜNDE ÇOCUKLAR İÇİN BİRBİRİNDEN RENKLİ ETKİNLİKLER DÜZENLENDİ.

Yazar
EDİTÖR

Ayşe Yıldız

Ben Ayşe Yıldız, 29 yaşındayım. aksiyon.com.tr'nin başkent muhabiriyim. Tahmin edeceğiniz gibi Ankara'da yaşıyorum. Bürokrasi ve diplomasi trafiğini takip ediyorum. Bağlantılarım güçlüdür, resmi dili iyi bilirim ve kulis bilgilerini ilk ben alırım.