Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Cocostar Pasta nasıl yapılır? Hindistan Cevizli ve Çikolatalı muhteşem tarif

Cocostar pasta, hindistan cevizli kreması ve çikolatalı ganajı ile nefis bir tatlıdır. Bu pastayı yapmak için malzemeleri karıştırıp, keki ıslatıp, kremayı ve ganajı sürmeniz yeterlidir. Pastanızı süsleyip, afiyetle yiyebilirsiniz.

Yayın Tarihi: 18.12.2023 14:44
Güncelleme Tarihi: 18.12.2023 14:44

Cocostar Pasta nasıl yapılır? Hindistan Cevizli ve Çikolatalı muhteşem tarif

Cocostar Pasta tarifi

Cocostar pasta, hindistan cevizli kreması ve çikolatalı ganajı ile nefis bir tatlıdır. Bu pastayı yapmak için gerekli malzemeler ve yapılışı şöyledir:

Cocostar Pasta nasıl yapılır? Hindistan Cevizli ve Çikolatalı muhteşem tarif

Cocostar pasta için malzemeler

Kek için:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2 su bardağı un (unu kontrollü ekleyelim)

Kekin ıslatılması için:

  • 1 çay bardağı süt

Krema için:

  • 2 paket kremşanti
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1,5 su bardağı Hindistan cevizi

Ganaj için:

  • 200 gram sıvı krema
  • 80 gram 2 paket sütlü veya bitter çikolata

Cocostar Pasta nasıl yapılır? Hindistan Cevizli ve Çikolatalı muhteşem tarif

Cocostar pasta'nın yapılışı

  1. Öncelikle kek için yumurta ve şekeri mikserle köpürene kadar çırpalım. Sonra süt, sıvı yağ, kabartma tozu, kakao ve unu ekleyip tekrar karıştıralım. Yağlı kağıt serdiğimiz kelepçeli kalıba kek hamurunu döküp, 180 derece fırında 20-25 dakika pişirelim.
  2. Fırından çıkardığımız keki soğumaya bırakalım. Daha sonra kelepçeli kalıptan çıkarıp, pişirme kağıdını çıkaralım ve tekrar kalıba yerleştirelim. Kekin üzerine kürdanla delikler açıp, soğuk sütü gezdirelim. Sütü iyice çekmesi için buzdolabında 10 dakika bekletelim.
  3. Krema için kremşantiyi süt ile çırpıp, pudra şekeri ve Hindistan cevizini ilave edelim. Koyu bir kıvam elde edelim. Buzdolabında bekleyen kekin üzerine kremayı eşit şekilde yayalım. Tekrar buzdolabında 10 dakika dinlendirelim.
  4. Ganaj için sıvı kremayı ocakta ısıtıp, kaynatmadan çikolataları içine atalım. Karıştırarak çikolataları eritelim. Soğuyan ganajı pastanın üzerine döküp, buzdolabında 1 saat bekletelim. Pastayı daha lezzetli yapmak için 3-4 saat veya bir gece dinlendirmek iyi olur.
  5. Pastamızı kelepçeli kalıptan çıkarıp, dilediğimiz gibi süsleyelim. Cocostar pasta servise hazır. Afiyet olsun.