DOLAR
38,85 0%
EURO
44,87 0%
ALTIN
4.344,5 0%
BITCOIN
4.097.760,49 -0,59%

Claudio Ranieri İtalya Milli Takımı teklifini reddetti

İtalyan teknik direktör Claudio Ranieri, İtalya Milli Futbol Takımı'nın başına geçme teklifini geri çevirdi.

Yayın Tarihi: 10.06.2025 14:46
Güncelleme Tarihi: 10.06.2025 14:46

Claudio Ranieri İtalya Milli Takımı teklifini reddetti

İtalyan teknik direktör Claudio Ranieri'nin, İtalya Milli Futbol Takımı'nı çalıştırma teklifini reddettiği bildirildi. "Gök-mavililer"de istenilen sonuçların elde edilememesi nedeniyle görevden alınan Luciano Spalletti'nin yerine arayışlar devam etmekte.

İtalya Futbol Federasyonu (FIGC) Başkanı Gabriele Gravina, Spalletti'den boşalan koltuk için ilk sırada düşündüğü Ranieri'den olumsuz yanıt aldı. La Gazzetta dello Sportta yer alan habere göre, 73 yaşındaki deneyimli teknik adam, "Başkan Gravina'ya çok teşekkür ediyorum bu fırsat için. Bu büyük bir onur, bunu ciddi şekilde düşündüm ve sonunda Roma için çalışmayı sürdürmeye karar verdim. Friedkin ailesi de milli takımla ilgili alacağım her karara tam destek verdiler, ancak bu karar sadece benimdir." ifadelerini kullandı.

Gravina'nın Ranieri'nin olumsuz yanıtının ardından alternatiflere yöneldiği belirtiliyor. Claudio Ranieri, geride kalan sezonun ortasında Roma'yı alt sıralardan alarak ligi 5. sıraya çıkartmayı başardı.

Haberlerde, Ranieri'nin federasyonun teklifini geri çevirmesi sonrasında milli takım teknik direktörlüğü için "kaos" ve "daha önce hiç yaşanmamış bir kriz" sürecinin yaşandığı bildirildi. Suudi Arabistan takımlarından Al Nassr'ı çalıştıran Stefano Pioli ve 2006'da Dünya Kupası'nı kazanan milli takım kaptanı Fabio Cannavaro'nun isimleri geçiyor. Ayrıca 2023'te milli takımdaki görevini bırakan Roberto Mancini'nin de tekrar bu göreve döneceği konuşuluyor.

Spalletti, İtalya Milli Takımı'nı galibiyetle uğurladı. 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'na Norveç karşısında alınan 3-0’lık yenilgi sonrası tartışılan performansına rağmen, dün Moldova’yı 2-0 mağlup ederek grup aşamasında ilk galibiyetini aldı. Spalletti, Eylül 2023'ten bu yana başında bulunduğu İtalya Milli Takımı ile toplamda 24 maça çıkarak 12 galibiyet, 6 beraberlik ve 6 yenilgi aldı.