Bist 100
10.895,25 1%
DOLAR
32,21 0,11%
EURO
34,96 -0,08%
ALTIN
2.492,76 0,09%

'Cizre Devlet Hastanesi'ne 46 ambulans giriş yaptı' iddialarına Fahrettin Koca'dan ilk açıklama

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi ile birlikte Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'da ortaya atılan iddialar ile alakalı açıklama yaptı.

Yayın Tarihi: 14.01.2024 08:45
Güncelleme Tarihi: 14.01.2024 08:45

'Cizre Devlet Hastanesi'ne 46 ambulans giriş yaptı' iddialarına Fahrettin Koca'dan ilk açıklama

Geçtiğimiz gün sosyal medyada ortaya atılan iddialarda Cizre Devlet Hastanesi morguna 46 ambulansın giriş yaptığı söylendi. Tüm ülkeyi merakta bırakan iddia sonrasında gözler bakanlıktan gelecek açıklamaya çevrildi. Çok sayıda ambulansın hastaneye giriş yaptığı iddialarına ek olarak morg ve hastanenin sivillere kapatıldığı söylentilerine karşılık Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından açıklama yapıldı.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi ile birlikte Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'da ortaya atılan iddialar ile alakalı açıklama yaptı. Yapılan açıklamada Cizre Devlet Hastanesinin morguna 46 ambulans giriş yaptı. Morg ve hastane sivillere kapatıldı” iddialarının gerçeklik payı olmadığını belirten DMM'nin açıklamasına Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'da onay verdi.

tl

Cizre Devlet Hastanesi'nde herhangi bir yoğunluğun olmadığı belirtilirken, hastanenin sivil halka açık olduğu belirtildi.

FAHRETTİN KOCA'DA AÇIKLADI

Cizre Devlet Hastanesi'nde yoğun ambulans girişi olduğu ve hastanenin sivillere kapatıldığı iddialarının terör sempatizanları tarafından ortaya atılan iddialar olduğunu belirten Koca, 'Devletimizi güçsüz göstermek amacı güden bu davranışı kınıyorum' dedi.