Çine'de yaz Kur’an kursları öncesi din görevlileri seminerde buluştu
Toplantı ve katılımcılar
Aydın'ın Çine ilçesinde Haziran ayı mutat toplantısı ile Yaz Kur’an Kursları Hizmet İçi Eğitim Semineri bir arada gerçekleştirildi. Toplantı, Çine İlçe Müftülüğü Konferans Salonu'nda, İlçe Müftüsü Yahya Ofşin başkanlığında yapıldı.
Programa merkez ve mahallelerde görev yapan imam-hatipler, müezzin-kayyımlar ve Kur’an kursu öğreticileri katıldı. Açılış Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı ve İlçe Müftüsü Yahya Ofşin'in açılış konuşmasıyla devam etti.
Eğitim içeriği ve değerlendirmeler
Toplantıda din hizmetlerinde çalışma birliğinin sağlanması, yürütülen faaliyetlerin değerlendirilmesi ve görüş alışverişinde bulunulması ele alındı. Ayrıca 2026 yılı Yaz Kur’an Kursları kapsamında yapılacak çalışmaların planlanması gündeme getirildi.
Programa katılan Aydın İl Müftüsü Hasan Güneş din görevlileriyle sohbet ederek, 2026 yılı Yaz Kur’an Kursları'nda görev alacak personele başarı dileklerini iletti.
Seminer kapsamında Çine İlçe Sağlık Müdürlüğü personeli Sibel Güngördü tarafından katılımcılara temel ilk yardım eğitimi verildi. Ardından müftülük personeli, Yaz Kur’an Kurslarının önemi, kurslarda uygulanacak eğitim stratejileri ile dini bilgiler öğretim yöntemleri hakkında sunumlar gerçekleştirdi.
Programın son bölümünde ise İlçe Vaizi Havva Aslan tarafından mahremiyet eğitimi verildi. Katılımcılar eğitimlerin kursların kalitesine ve güvenliğine katkı sağlayacağı değerlendirmesini yaptı.
AYDIN’IN ÇİNE İLÇESİNDE HAZİRAN AYI MUTAT TOPLANTISI İLE YAZ KUR’AN KURSLARI HİZMET İÇİ EĞİTİM SEMİNERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.