Bist 100
9.915,62 2%
DOLAR
32,45 -0,15%
EURO
34,83 -0,66%
ALTIN
2.427,5 0,14%

Çin’deki kullanıcılar Vision Pro’yu saatlik veya günlük kiralamak için sıraya giriyor!

Çin'deki Apple hayranları, Vision Pro'yu henüz satın alamamaları nedeniyle saatlik veya günlük kiralamak için sıraya giriyor.

Yayın Tarihi: 29.02.2024 12:30
Güncelleme Tarihi: 29.02.2024 12:30

Çin’deki kullanıcılar Vision Pro’yu saatlik veya günlük kiralamak için sıraya giriyor!

Çin'de yaşayan insanlar, Apple Vision Pro'yu ülkede piyasaya sürülmeden önce denemek istiyor ve bazıları kulaklıkları üçüncü taraflardan kiralamak için sıraya giriyor.

South China Morning Post'un haberine göre, Apple'ın ABD'de 3 bin 500 dolara satılan karma gerçeklik başlığını kiralamak için Alibaba Group Holding'in Xianyu ve Zhuan Zhuan gibi Çin sitelerinde düzinelerce reklam ortaya çıkıyor.

Post'a göre kiralama fiyatları saat başına yaklaşık 13,62 ABD doları ile günlük yaklaşık 208 dolar arasında değişiyor. Bazı ilanlara göre satıcılar en az 4 bin 168 dolar depozito talep ederken, diğerleri kiracılara cihazı kullandıktan sonra satın alma seçeneği sunuyor.

Çinli üçüncü taraf satıcıların Apple Vision Pro'larını nasıl aldıkları henüz bilinmiyor.

VİSİON PRO

VİSİON PRO’YU KİRALAMAK İÇİN 10 BİNDEN FAZLA MÜŞTERİ GELDİ

SCMP'nin haberine göre, Vision Pro kiralama hizmeti sunan Pekin merkezli artırılmış gerçeklik (VR) girişimi Vision Space, cihazın ABD pazarına girmesinden sadece iki gün sonra gerçek mekanda faaliyet gösteren mağazalarından birine 10 binden fazla müşterinin geldiğini ve insanların sıraya girdiğini söyledi.

Şimdiye kadar, bu kiralamalar iyi karşılanmış gibi görünüyor. Bir Vision Pro satıcısı South China Morning Post'a müşterilerin cihazdan memnun kaldığını ve bazılarının satın almayı düşündüğünü söyledi.

Apple CEO'su Tim Cook, kulaklığın en büyük pazarlarından biri olan Çin'de yakında satışa sunulacağını söylese de, henüz bir çıkış tarihi belirlenmedi.

Bu gerçekleştiğinde, kulaklıkları kiralayan üçüncü taraf satıcılar muhtemelen Apple'ın kendisiyle rekabet edecek. ABD'de Apple, bir Apple perakende çalışanı tarafından yönlendirilen 30 dakikalık ücretsiz kulaklık demoları sunuyor.

Ancak kendi evlerinde bir Vision Pro ile vakit geçirmek isteyenler için üçüncü taraf satıcılar kulaklıkları sadece Çin'de kiralamakla kalmıyor. Lensrentals ve ShareGrid gibi fotoğraf ekipmanı kiralama şirketleri, günlük 120 dolardan başlayan fiyatlarla kendi Apple kulaklıklarını kiralıyor gibi görünüyor.