Çin büyükelçisi Batman'da valilikte hediyeleşme töreni gerçekleştirdi
Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Jiang Xuebin, AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu’nun davetiyle geldiği Batman’da Valiliği ziyaret etti. Görüşme, resmi bir karşılama ve karşılıklı hediye takdimiyle sürdü.
karşılama heyeti:
Valilikte Büyükelçi Jiang’ı, Vali Ekrem Canalp, Milletvekili Ferhat Nasıroğlu ve AK Parti Batman İl Başkanı Hüseyin Şansi karşıladı. Resmi heyet eşliğinde gerçekleşen ziyarette protokol kuralları çerçevesinde kısa değerlendirmeler yapıldı.
hediyeler ve sembolizm:
Ziyaretin sonunda Büyükelçi Jiang, Vali Canalp’e Çin çay seti hediye etti; Vali Canalp ise Büyükelçi Jiang’a petrol at başı figürü takdim etti. Bu tür sembolik hediyeleşmeler, iki taraf arasında kültürel saygı ve yerel temsilin vurgulandığı jestler olarak değerlendirildi.
Resmi ziyaret, yerel katılımla gerçekleşen bir protokol görüşmesi niteliğindeydi ve taraflar arasındaki tanışma ile iletişimin güçlendirilmesine yönelik bir adım olarak kayda geçti.
ÇİN HALK CUMHURİYETİ ANKARA BÜYÜKELÇİSİ JİANG XUEBİN, AK PARTİ BATMAN MİLLETVEKİLİ FERHAT NASIROĞLU’NUN DAVETİYLE GELDİĞİ BATMAN’DA VALİLİĞİ ZİYARET ETTİ.