DOLAR
42,72 -0,02%
EURO
50,19 -0,02%
ALTIN
5.952,73 0,13%
BITCOIN
3.651.477,96 0,71%

Çin-Afrika Ekonomi ve Ticaret Fuarı Çangşa'da Başladı

Çin-Afrika Ekonomi ve Ticaret Fuarı, 30 binden fazla temsilci ve 4.700 şirketin katılımıyla Çangşa'da başladı.

Yayın Tarihi: 13.06.2025 07:16
Güncelleme Tarihi: 13.06.2025 07:16

Çin-Afrika Ekonomi ve Ticaret Fuarı Çangşa'da Başladı

Fuarın Açılışı ve Teması

Çin'in Hunan eyaletinin Çangşa şehrinde büyük bir katılımla gerçekleştirilen Çin-Afrika Ekonomi ve Ticaret Fuarı, bu yıl "Çin ve Afrika: Birlikte Modernleşme" temasıyla kapılarını açtı.

Katılımcılar ve Beklentiler

Fuara, Çin ve Afrika'nın farklı bölgelerinden 4.700 şirket ve 30 binden fazla temsilci katılıyor. Dört gün sürecek bu etkinlik boyunca, yapılan ticari anlaşmaların toplam değerinin 11 milyar doları aşması bekleniyor.

Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi'nin Mesajı

Açılış töreninde konuşan Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi, fuarın, Çin-Afrika işbirliği için yeni fırsatlar yaratma potansiyelini taşıdığını belirtti. Vang, "Uluslararası durum nasıl değişirse değişsin, Çin, Afrika’nın yanında olacak ve modernleşme sürecinde destek verecektir" dedi.

Ekonomik Ortaklık ve İşbirliği

Vang Yi, Afrika ülkeleri ile yapılacak "Ortak Kalkınma İçin Ekonomik Ortaklık" anlaşmaları sayesinde tüm ihracat kalemlerinde gümrük vergilerinin sıfırlanacağını ve iki taraf arasında ticaret ile yatırımların serbestleşeceğini ifade etti. Böylece Afrika'nın daha fazla ürününü Çin pazarına ulaştırmayı hedeflediklerini açıkladı.

Öne Çıkan Katılımcılar

Fuarın açılışına, Uganda Başbakanı Robinah Nabbanja, Liberya Devlet Başkanı Yardımcısı Jeremiah Kpan Koung ve Kenya Kabine Baş Sekreteri, Dış İlişkiler ve Diaspora İlişkileri Bakanı Musalia Mudavadi gibi önemli isimler katıldı.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı