Bist 100
9.097,15 1%
DOLAR
31,37 0,42%
EURO
34,06 0,51%
ALTIN
2.092,7 2,45%

Çikolata krizini tuttuysa bu tarif tam size göre! Evde İzmir bombası tarifi

Eğer ansızın çikolata krizleriniz tutuyorsa, çikolata içersinde boğulmak istiyorsanız tam olarak size göre bir tarifle geldik! 30 dakikada hazırlayacağınız, 6 dakikada pişirceğiz bu tarif ile çikolata krizlerinize son. İşte evde İzmir bombası tarifi...

Yayın Tarihi: 08.01.2024 13:28
Güncelleme Tarihi: 08.01.2024 13:28

Çikolata krizini tuttuysa bu tarif tam size göre! Evde İzmir bombası tarifi

Çikolata krizlerinizi unutturacak İzmir’in gözdesi İzmir bombası tarifi ile karşınızdayız! 30 dakikada hazırlayacağınız, 6 dakikada pişirceğiniz bu tarif ölçüleri ile 16 tane İzmir bombası yapabileceksiniz. Evinizde olan malzemelerle yapacak olduğunuz İzmir bombası tarifini; dilerseniz misafirlerinize dilerseniz de sevdiklerinize eşinize çocuklarınıza akşam çayının yanında yapabilirsiniz. 40 dakika içersinde hazırlayacak olduğunuz bu tarif, herkesin çikolata ihtiyacını karşılayacak. Sıcak sıcak servis ettiğiniz zaman ağzınızın içersinde dağılacak sıcacık çikolatası sizleri kendine hayran bırakacak. İşte evde İzmir bombası tarifi...

İZMİR BOMBASI TARİFİ MALZEMELERİ

  • 1,5 
su bardağı ölçüsünde 
un

  • 1/2
 su bardağı ölçüsünde 
ılık su
  • 1/2 
çay bardağı
 ölçüsünde sıvı yağ

  • 1 
yemek kaşığı
 ölçüsünde şeker
  • 1 
paket
 vanilya
  • 300
 gram 
çikolata kreması

İZMİR BOMBASI

İZMİR BOMBASI TARİFİ YAPILIŞI 

  1. İzmir bombası için ilk etapta hamur yoğurma kabının içersine ılık su, şeker, sıvı yağ, vanilya ve unu alın. 
  2. Kaşık yardımıyla karıştırarak hamur kıvamını elde edin. Hamur toparlamaya başlandığı zaman elinizle yoğurma işlemine geçin.
  3. 1 - 2 dakika boyunca yoğurmaya devam edin. Hamur yumuşak ancak ele yapışmayacak bir kıvam haline gelene dek yoğurmaya devam edin.
  4. Hamurun üstünü kapatarak 20 dakika kadar bir köşede dinlendirmeye bırakın.
  5. Dinlenmiş olan hamurunuzu hafifçe unladığınız bir tezgahın üzerine alarak rulo haline getirin.
  6. Daha sonra bıçak yardımıyla keserek 16 eşit parçaya ayırın.
  7. Hamurlarınızı yuvarlayarak beze şekline getirin.
  8. Hazırlamış olduğunuz bezeleri teker teker merdane yardımıyla açın.
  9. İncecik açmış olduğunuz hamurun içerisine bir yemek kaşığı ölçüsünde kakaolu fındık kremasını ekleyin 
  10. Dört bir kenarını tutarak hamurunuzu katlayın.
  11. Daha sonra katlanan hamurun uçlarını bastırın. Hamurun uçlarına yapışmaması için hafifçe bastırdıktan sonra kalan hamuru makas yardımıyla kesin.
  12. Hazırladığınız tatlılarınızı 220 derecelik fanlı fırına koyarak yaklaşık olarak 6 dakika kadar pişirin. Herkese afiyet olsun...