Çifte uzatmada kazanan Gaziantep Basketbol ilk iç saha maçını aldı

Gaziantep Basketbol, Kamil Ocak Spor Salonu'nda Finalspor'u iki uzatma sonunda 91-89 yenerek sezonun ilk iç saha galibiyetini taraftar önünde elde etti.

Yayın Tarihi: 20.09.2026 14:35
Güncelleme Tarihi: 20.09.2026 14:35

Çifte uzatmada kazanan Gaziantep Basketbol ilk iç saha maçını aldı

maçın özeti ve skor

Türkiye Basketbol Ligi 2. haftasında Gaziantep Basketbol, Kamil Ocak Spor Salonu'nda Finalspor'u konuk etti. Baştan sona büyük çekişmeye sahne olan karşılaşma, iki uzatma periyodunun ardından 91-89 sona erdi ve ev sahibi ekip sahadan galip ayrıldı. Bu sonuçla Gaziantep, sezonun iç saha perdesini zaferle kapamış oldu.

Maça her iki takım da yüksek tempoda başladı; ilk çeyrek Finalspor'un 19-15 üstünlüğüyle tamamlandı. İkinci çeyrekte Gaziantep Basketbol hücumda daha etkili bir görüntü çizerek devreye 38-34 önde girdi. Üçüncü çeyrek sonunda skor tabelasında Finalspor 55-52 ile üstün görünse de maçın kaderi son bölümlerde belirsizliğini korudu.

kırılma anları ve uzatmalar:

Normal sürenin sonunda iki takım da birbirine üstünlük kurmakta zorlandı ve maç uzatmalara gitti. İlk uzatma bölümünde de kazanan belirlenemeyince mücadele ikinci uzatmaya taşındı. Gaziantep Basketbol, ikinci uzatmada kritik anlarda bulduğu sayılarla üstünlüğü ele geçirdi ve maçın son düdüğüyle birlikte 91-89'luk skorla sahadan galibiyetle ayrıldı. Karşılaşmanın son bölümündeki soğukkanlı oynama ve hücum kararlılığı ev sahibinin lehine sonuçlandı.

Maç sırasında öne çıkan performanslar ve bireysel katkuların detayı resmi istatistiklerle açıklanacak olsa da, takımın kolektif savunma çabası ve taraftar desteğinin son bölümlerde belirleyici olduğu göze çarptı.

taraftar desteği ve yönetimden tebrik

Gaziantep Basketbol'un sezon içerisindeki ilk iç saha maçına tribünler büyük ilgi gösterdi. Maç boyunca takıma destek veren taraftarlar, tezahüratlarıyla oyunculara moral sağladı; bu atmosferin maçın uzatmalarındaki hassas anlarda takıma güç verdiği belirtilebilir.

Karşılaşmayı tribünden takip eden Şehitkamil Belediye Başkanı ve Gaziantep Basketbol Onursal Başkanı Umut Yılmaz, maçın ardından soyunma odasına giderek teknik heyet ve oyuncuları tebrik etti. Başkanın takımı kutlaması, galibiyetin şehir için önemini gösteren bir simge niteliğindeydi.

Gaziantep Basketbol, ligin 3. haftasında deplasmanda Cedi Osman Basketbol ile karşılaşacak. Bu maç, takımın sezonun ilerleyen bölümündeki performansı açısından önemli bir sınav olacak.

GAZİANTEP BASKETBOL, EVİNDEKİ İLK MAÇTAN GALİBİYETLE AYRILDI

GAZİANTEP BASKETBOL, EVİNDEKİ İLK MAÇTAN GALİBİYETLE AYRILDI

Yazar
EDİTÖR

Emine Koç

Ben Emine Koç, 23 yaşındayım, Ankara. aksiyon.com.tr Spor kategorisinde yazıyorum. Ben sporun magazininden çok tekniğiyle ilgiliyim. Olimpiyat sporları, voleybol ve basketbol üzerine yazarım. Benim yazılarımda hisler değil, istatistikler ve rakamlar konuşur.