Çiftçinin su kaynağı yeniden hayat buldu

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Salihli Damatlı Mahallesi'ndeki zarar gören sulama göletini onarıp kapasitesini artırarak sulama sezonu öncesi çiftçilere sundu.

Yayın Tarihi: 24.06.2026 13:28
Güncelleme Tarihi: 24.06.2026 13:32

Çiftçinin su kaynağı yeniden hayat buldu

Çiftçinin su kaynağı yeniden hayat buldu

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Salihli ilçesi Damatlı Mahallesi'nde aşırı yağışlar sonucu zarar gören tarımsal sulama göletini onarıp yeniden hizmete açtı. Gölet, sulama sezonu öncesi üreticilerin kullanımına sunuldu ve su tutma kapasitesi artırıldı.

Onarım çalışması ve teknik müdahale

Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri, gövde yapısında deformasyon tespit edilen gölette teknik inceleme yaptı. Yapılan değerlendirmeler sonucu göletin gövde kesiti güçlendirildi ve yapısal dayanımı yükseltildi. Ayrıca gövde kotunda yapılan yükseltmelerle su tutulma kapasitesi artırıldı.

Yerel yetkililerin değerlendirmeleri

Damatlı Mahallesi Muhtarı Ayhan Öziş, göletin daha önce genişletildiğini hatırlatarak, "Şubat ayında yaşanan aşırı yağışlar nedeniyle göletimiz zarar görerek kullanılamaz hale geldi. Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na başvurduk. Yapılan incelemelerin ardından onarım çalışmaları başlatıldı ve göletimiz sulama sezonuna yetiştirildi. Emeği geçen personele ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Besim Dutlulu’ya teşekkür ediyorum" dedi.

Mahalle Muhtar Azası Süleyman Gür ise çalışmaların hızlı tamamlandığını belirterek, "Aşırı yağışlar nedeniyle zarar gören göletimiz için belediyeye başvurduk. Ekipler hızlı bir şekilde çalışmaları tamamladı. Yapılan iyileştirmeler sayesinde göletimiz eskisinden daha sağlam ve kullanışlı hale geldi" diye konuştu.

Mühendislik değerlendirmesi ve devam eden destek

Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'nda görevli Mühendis Bozkurt İbrim, "Yoğun yağışlar sonucu göletin yapısal bütünlüğünde bozulmalar oluşmuştu. Gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla gövde yapısını güçlendirerek güvenliği artırdık. Ayrıca gövde kotunda yaptığımız yükseltmeler sayesinde su tutma kapasitesini de artırdık. Böylece çiftçilerimizin sulama ihtiyaçlarını daha verimli karşılayabilecekleri bir tesis oluşturduk" ifadelerini kullandı.

İbrim, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu’nun talimatları doğrultusunda kırsal mahallelerde üreticilere yönelik destek çalışmalarının sürdürüleceğini ekledi.

KIRSAL HİZMETLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI’NDA GÖREVLİ MÜHENDİS BOZKURT İBRİM (SAĞDAKİ), DAMATLI...

KIRSAL HİZMETLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI’NDA GÖREVLİ MÜHENDİS BOZKURT İBRİM (SAĞDAKİ), DAMATLI MAHALLESİ MUHTARI AYHAN ÖZİŞ(SOLDAKİ)

MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, SALİHLİ’NİN DAMATLI MAHALLESİ’NDE AŞIRI YAĞIŞLAR NEDENİYLE ZARAR...

Yazar
EDİTÖR

Hasan Polat

Selam, ben Hasan Polat. 24 yaşındayım, Ankara'dan yazıyorum. aksiyon.com.tr Finans ekibindeyim. Ben yeni nesil finans uzmanıyım; kripto paralar, borsa ve girişimcilik üzerine yoğunlaştım. Risk almayı severim, hızlı düşünürüm ve genç yatırımcılara hitap ederim.