Bist 100
10.739,57 0%
DOLAR
32,23 0,13%
EURO
35,04 0,12%
ALTIN
2.488,31 -0,38%

Çiftçi protestoları tüm Avrupa'ya yayıldı! Otoyollara toprak dökmeye başladılar

Çiftçilerin protestoları tüm Avrupa'ya yayıldı.

Yayın Tarihi: 31.01.2024 14:22
Güncelleme Tarihi: 31.01.2024 14:22

Çiftçi protestoları tüm Avrupa'ya yayıldı! Otoyollara toprak dökmeye başladılar

Tarım sektöründe artan problemlere dikkat çekmek için eylem başlatan çiftçilerin protestoları tüm Avrupa’ya yayıldı. Almanya, Fransa, İspanya, Belçika, Hollanda, Polonya, İtalya ve Macaristan dahil olmak üzere Avrupa’da çiftçilerin protestoları yoğunlaştı. Tüm çiftçiler, Avrupa Birliği (AB) tarım politikasını protesto ederken, yetkililerden çiftçileri rahatlatacak herhangi bir açıklama gelmedi. 

Özellikle iklim değişikliğiyle mücadele kapsamındaki politika düzenlemelerinin pahalı harcamalara neden olduğunu belirten çiftçiler, ödemelerde zorlandıklarını ve bu nedenle de hak ettikleri kazancı elde edemediklerini savundu. İlk kez 2019 yılında geniş çaplı protestoların yapıldığı Avrupa’da 2000’den traktörle eylem yapılmıştı. Bugün ise neredeyse tüm Avrupa'da çiftçiler traktörleriyle eylem yapıyor. 

avrupa

Tüm Avrupalı çiftçilerin tarım politikalarına karşı protesto düzenlediği bugünlerde özellikle Polonya ve Romanya’da ucuz Ukrayna tahılının yasaklanması talebi öne çıktı. Ayrıca Fransa da artan yakıt fiyatları üzerine protestoları sıklaştırdı.

Dün de hükümetin düzenlemelerine karşı protestolara başlayan Fransa, aşırı düzenlemeler nedeniyle dün A6 otoyolunu konvoyla kapatmıştı. Hatta öyle ki asfalta toprak da dökülerek protestolar daha da artırıldı. Hükümet kanadından ise herhangi bir açıklama gelmedi.