![Çi börek yemek için Eskişehir’e kadar gitmenize gerek kalmadı! Evinizde 1 saatte çi böreğiniz hazır](https://cdn.aksiyon.com.tr/uploads/1280x720/images/202401/ci-borek-yemek-icin-eskisehir-e-kadar-gitmenize-gerek-kalmadi-evinizde-1-saatte-ci-boreginiz-hazir-1200-492237.jpg)
Eskişehir’in popüler lezzetlerinden birisi olan çi börek tarifini evinizde yapmanız mümkün. 1 saat hazırlıkla, 30 dakika pişirmeyle hazır olacak enfes lezzetteki çi böreğinizi tüm tadanlar parmaklarını yiyecek. Kahvaltı sofralarınız vazgeçilmez lezzetlerinden birisi olacak çi börek, hamurişi ihtiyacınız da kesinlikle karşılayacak. Evinizde bulunan malzemelerle yapacak olduğunuz çi böreğin tarifini bizler kıymalı şekilde verdik. Sizler dilerseniz peynirli, patatesli ya da sade şeklinde yapıp kızartabilirsiniz. Eğer patatesli ve peynirli bir harç hazırlayacaksanız, maydonoz bu harçlara çok yakışacaktır. Yalnızca kıyma yerine ana malzemesini değiştirerek aynı işlemlerden geçirmeniz mümkündür. Patatesli harcı da soğanla kavurarak hazırlamış olduğunuz bezelerin içerisine içerisine ekleyebilirsiniz. İşte kahvaltı sofraların vazgeçilmez lezzeti çi börek tarifi...
Çİ BÖREK TARİFİ MALZEMELERİ
- 1.5 su bardağı ölçüsünde su
- 1 yemek kaşığı ölçüsünde yoğurt
- 1 yemek kaşığı ölçüsünde sirke
- 1 tatlı kaşığı ölçüsünde tuz
- 5-6 bardak ölçüsünde un
İç malzeme için;
- 300 gram kıyma
- 1 çay bardağı ölçüsünde su
- 1 tane soğan
- Yarım çay kaşığı ölçüsünde karabiber
- Yarım çay kaşığı ölçüsünde tuz
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Çİ BÖREK TARİFİ
- İlk etapta ununu hazırlayarak tarifimize başlayalım.
- Hamur malzemelerinin tümünü hamur makinesine koyarak güzelce yoğuralım. Eğer hamur makineniz yoksa elinizde ele yapışmayacak bir kıvam elde edene kadar yoğurulabilirsiniz. Vermiş olduğunuz tariften toplamda 15 tane eşit beze çıkıyor.
- Bezeleier hazırlayarak bir bez altında yaklaşık olarak 30 dakika kadar dinlendirmeye bırakalım.
- İç harcı için sonlara minik minik doğrayarak, kıymaları ekleyelim.
- Daha sonra suyu, tuzu ve karabiberi ekleyerek kaşıkla güzelce karıştıralım.
- Tavada kıyma suyunu salana kadar kavurup pişirelim.
- Her bir bezeyi un yardımı ile bir servis tabağı büyüklüğünde tezgahın üzerinde açalım.
- İçerisine hazırlamış olduğumuz iç malzemesinden bir yemek kaşığı ölçüsüne koyalım ve uçlarını kapatarak keselim.
- Kızgın yağ içersinde arkalı önlü şekilde pişirelim.
- Misafirleriniz bayıla bayıla yiyeceği çi börek tarifiniz hazır. Herkese şimdiden afiyet olsun...