CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den İmralı Ziyareti Açıklamaları
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, DEM Parti heyetinin İmralı ziyaretine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Özel, ziyareti yaptığı Şehzadeler ilçesindeki esnaf ziyaretinin ardından basın mensuplarına, "Bir süreç yaşanacaksa, bu Meclis odaklı olmalı diyoruz. Açık, şeffaf yürütülmelidir diyoruz" şeklinde konuştu.
Süreçlerin Şeffaflığına Dikkat Çekti
Özel, yaşanacak sürecin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) odaklı olması gerektiğini ifade ederek, sürecin şeffaf bir şekilde yürütülmesinin önemini vurguladı. Statükocu ilişkiler yerine toplumsal mutabakatı esas alan bir yaklaşım gerektiğini belirten Özel, "İki partinin birbiriyle kurduğu çıkar ilişkisi gibi süreçleri geçmişte çok acı bir şekilde deneyimledik" dedi.
Randevu Talepleri ve Muhalefet Birliği
Ayrıca, partisinden randevu talep edildiğini belirten Özel, "Bizim açımızdan iktidardaki iki parti AK Parti ve MHP. Bu nedenle muhalefet partilerinin de sürece dahil edilmesi gerektiğini" söyledi. Özel, "Birileri muhalefeti bölmeye çalışıyorsa, biz muhalefeti birleştiren, bütünleştiren tarafta olacağız" ifadesini kullandı.
Gazilerin ve Şehit Ailelerinin Güvencesi
Şehit aileleri ve gazilerin konusuna değinen Özel, bu kesimlerin göz önünde bulundurulması gerektiğini ifade etti. Toplumsal mutabakatın önemine vurgu yaparak, "Onların 'olur' dediği sürecin içinde olurum" dedi.
Öcalan'ın Tahliye İddiaları Üzerine
Özel, PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın tahliye taleplerine ilişkin bilgisi olmadığını belirtirken, tüm siyasi partileri kapsayan, milletin tamamını şeffaf biçimde bilgilendiren bir sürecin önemini yineledi. Türkiye’nin toprak bütünlüğüne, bayrağına ve değerlerine saygı gösteren bir süreç yürütülmesi gerektiğini vurguladı.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel (fotoğrafta), Manisa programı kapsamında Şehzadeler ilçesi Kuyumcular Caddesi'nde esnafı ziyaretinin ardından, basın mensuplarının DEM Parti heyetinin İmralı ziyaretine ilişkin sorusunu yanıtladı.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel (fotoğrafta), Manisa programı kapsamında Şehzadeler ilçesi Kuyumcular Caddesi'nde esnafı ziyaretinin ardından, basın mensuplarının DEM Parti heyetinin İmralı ziyaretine ilişkin sorusunu yanıtladı.