Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), ekonomiye ilişkin düzenlemeleri içeren 7539 sayılı Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un yürürlüğünün durdurulması ve iptali amacıyla Anayasa Mahkemesine başvurdu.
CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, partililerle birlikte gerçekleştirdiği başvuru sonrası düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Günaydın, “Yasa, ilgili şirketlere veya mal varlığı değerlerine 4 Şubat 2025 tarihinden itibaren 5 yıl süreyle TMSF'nin kayyum olarak atanabilmesini öngörüyor” ifadelerini kullanarak, TMSF’nin şirketlerin genel kurul yetkilerini Türk Ticaret Kanunu hükümlerine tabi olmaksızın kullanabilmesinin de kaygı verici olduğunu dile getirdi.
Günaydın, “Satış ve tasfiye işlemlerinde azınlık hisseleri sahiplerinin rızasını aramıyor” diyerek, muhalefetin itirazlarına rağmen kanunun Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden geçtiğini hatırlattı. “Bu karar yürürlükteyken sadece demokratik olarak değil, mal varlığı açısından da hiç kimsenin bu memlekette garantisi yoktur” diyerek kanunun olası sonuçlarına dikkat çekti.
Ayrıca, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklanan Ekrem İmamoğlu’nun avukatı Mehmet Pehlivan’ın gözaltına alındığını belirten Günaydın, “Adeta 'İmamoğlu'na dokunan yanar' zihniyetiyle her türlü hukuki girişimden öte saldırı niteliğinde eylemler gerçekleştiriyorlar” ifadelerini kullandı. Günaydın, adalet, demokrasi ve hukuk alanında kararlılıklarını sürdüreceklerini vurguladı.
CHP, ekonomiye ilişkin düzenlemeleri de içeren 7539 sayılı Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un yürürlüğünün durdurulması ve iptali için Anayasa Mahkemesine başvurdu. CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, partililerle birlikte Yüksek Mahkemeye yaptıkları başvurunun ardından açıklamalarda bulundu.
CHP, ekonomiye ilişkin düzenlemeleri de içeren 7539 sayılı Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un yürürlüğünün durdurulması ve iptali için Anayasa Mahkemesine başvurdu. CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, partililerle birlikte Yüksek Mahkemeye yaptıkları başvurunun ardından açıklamalarda bulundu.