İran’ın eski Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, sosyal medya platformu X'in hesabına getirdiği kısıtlamalara tepki gösterdi. Zarif, kişisel X hesabından yaptığı paylaşımda, platformun hesabındaki mavi tik olarak bilinen onay rozetini kaldırdığını ve hesabına erişimi kısıtladığını belirtti.
Zarif, hesabının görünürlüğünün sınırlandırıldığını vurgulayarak, bu adımlara anlam veremediğini ifade etti. Paylaşımında Elon Musk'a seslenen Zarif, "Neden X, tam da dünyanın tüm gerçekleri bilmeye ihtiyaç duyduğu bir anda, benim mavi tikimi kaldırdı, hesabımı kısıtladı ve hatta beni görünmez hale getirdi?" şeklinde sorular yöneltti.
Öte yandan, Zarif daha önce X hesabından İran'a saldırılar düzenleyen İsrail ve Başbakan Binyamin Netanyahu hakkında eleştirilerde bulunmuştu.