Çeşme’de yeni muhtarlar mazbatalarını aldı: İsmet İnönü’de Ahmet Güler, Altınyunus’ta Beyhan Aksoy göreve başladı

Çeşme'de 7 Haziran ara seçimlerinde seçilen Ahmet Güler ve Beyhan Aksoy mazbatalarını alarak göreve başladı; yeni muhtarlar hizmet ve dayanışma vurgusu yaptı.

Yayın Tarihi: 11.06.2026 12:14
Güncelleme Tarihi: 11.06.2026 12:18

Çeşme’de yeni muhtarlar mazbatalarını aldı: İsmet İnönü’de Ahmet Güler, Altınyunus’ta Beyhan Aksoy göreve başladı

Çeşme’de yeni muhtarlar mazbatalarını aldı

Çeşme ilçesinde 7 Haziran Pazar günü gerçekleştirilen muhtarlık ara seçimlerinin sonuçları netleşti. İsmet İnönü Mahallesi muhtarı olarak seçilen Ahmet Güler ile Altınyunus Mahallesi muhtarı olarak seçilen Beyhan Aksoy mazbatalarını alarak resmen göreve başladı.

Mazbatalar, Çeşme Ağır Ceza Mahkemesi Kurucu Başkanı ve Çeşme Adalet Komisyonu Başkanı Hakim Emre Erdemir tarafından takdim edildi. Yeni muhtarları tebrik eden ilk isim ise Fahrettinpaşa Mahallesi Muhtarı ve Çeşme Muhtarlar Derneği Başkan Yardımcısı Rasim Özgül oldu.

Ahmet Güler'in öncelikleri

Ahmet Güler, İsmet İnönü Mahallesi'nde önceki muhtarın görevden alınmasının ardından kaymakamlık tarafından vekaleten görevlendirilmiş ve yaklaşık bir yıldır yürüttüğü görevi seçim zaferiyle pekiştirdi. Güler, görev süresi boyunca sadece resmi işlemleri yürütmekle kalmayıp mahallede sosyal dayanışmayı güçlendirecek çalışmalara öncülük etti.

Mahalle sakinlerinin kullanmadığı giysi ve ev eşyalarını toplayarak ihtiyaç sahiplerine ulaştıran Güler, mahallede örnek gösterilen bir dayanışma ağı kurulmasına katkı sağladığını belirtti. Güler, ekonomik sıkıntılara dikkat çekerek "Vatandaşlarımızın sıkıntısı çok fazla. Ekonomik şartlar ağırlaştı. İnsanların dertleriyle uğraşacak muhtar lazım. Biz de bunu kendimize görev edindik. Mahallemizde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yanında olmaya, onların sorunlarını çözmek için çalışmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Beyhan Aksoy'un hedefleri

Beyhan Aksoy, Altınyunus Mahallesi’nde uzun yıllardır yaşayan, evli ve iki çocuk annesi bir isim olarak komşularının desteğiyle göreve geldi. Aksoy, mahallenin beklenti ve ihtiyaçlarını yakından bildiğini, 25 yıldır aynı mahallede ikamet ettiğini vurguladı.

Seçim kampanyasında mahallede daha güçlü bir dayanışma ve iletişim ortamı oluşturmayı taahhüt eden Aksoy, "Altınyunus Mahallesi’nde komşularımla birlikte yaşıyor, aynı sokaklarda selamlaşıyoruz. İçlerinden biri olarak daha huzurlu, daha düzenli ve daha güçlü bir mahalle için muhtar adayı oldum. 'Sizce de mahallemize kadın eli değmesinin vakti gelmedi mi?' diyerek yola çıktım. Mahallelilerimin desteğiyle seçildim. Derdimiz ortak, çözümümüz birlikte olacak. Her zaman ulaşılabilecek, vatandaşların sorunlarını dinleyen ve çözüm arayan bir muhtar olacağım." ifadelerini kullandı.

Yeni dönem hedefleri

Mazbatalarını alarak resmen göreve başlayan Ahmet Güler ve Beyhan Aksoy, önümüzdeki dönemde mahalle sakinleriyle iş birliği içinde çalışacaklarını, hizmet ve dayanışma odaklı projelere öncelik vereceklerini bildirdi. Her iki muhtarın da ortak hedefi, mahallelerin ihtiyaçlarını çözmek ve yaşam kalitesini artırmak için toplum temelli yaklaşımlar geliştirmek olarak öne çıkıyor.

BEYHAN AKSOY (SOLDA), AHMET GÜLER (SAĞDA)

BEYHAN AKSOY (SOLDA), AHMET GÜLER (SAĞDA)

BEYHAN AKSOY (SOLDA), HAKİM EMRE ERDEMİR (SAĞDA)

Yazar
EDİTÖR

Mustafa Şahin

Adım Mustafa Şahin, 33 yaşındayım. İstanbul'da yaşıyorum. aksiyon.com.tr'de Gündem editörüyüm, uzmanlık alanım güvenlik ve savunma politikaları. Ciddi ve disiplinli biriyim. Okuyucularımıza derinlemesine analizler ve özel dosyalar hazırlamayı seviyorum.