Çermik'te Köksal ve Bahçe Mahalleleri Arasındaki Yarım Kalan Yol İmeceyle Onarıldı

Çermik'te Köksal ve Bahçe mahalleleri arasındaki 50 metrekarelik yarım kalan bozuk yol, köylülerin imece çalışmasıyla geçici olarak onarıldı.

Yayın Tarihi: 25.01.2026 16:00
Güncelleme Tarihi: 25.01.2026 16:18

Çermik'te Köksal ve Bahçe Mahalleleri Arasındaki Yarım Kalan Yol İmeceyle Onarıldı

Çermik'te Köksal ve Bahçe Mahalleleri Arasındaki Yarım Kalan Yol İmeceyle Onarıldı

Çermik ilçesinde, yoğun kar yağışıyla bozulan ve bir bölümü tamamlanmayan yol, mahalle sakinlerinin ortak çalışmasıyla tekrar kullanıma açıldı.

Onarım nasıl gerçekleştirildi?

Çermik'e bağlı Köksal ve Bahçe mahalleleri arasındaki yolun bir bölümü daha önce parke taşlarıyla düzenlenmiş ancak 50 metrekarelik bir alan bırakılmıştı. Bu kısım, yoğun yağışlarla her yıl kullanılamaz hale geliyordu. Mahalle sakinleri, imece usulüyle bir araya gelerek kendi traktörleriyle malzeme taşıdı ve yolu onardı.

Mahalle sakinlerinin görüşü

Emin Kutluca konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: "İki mahalle arasındaki yol daha önce yetkililer tarafından parke taşlarıyla yapıldı. Fakat 50 metrekarelik bir alan öylece bırakıldı. Bu alan her yıl yağışlarla birlikte kullanılamaz bir hale geldi. Araçlar buradan çıkamıyordu. Biz de bir araya gelip yolu kendimiz yaptık. Bu çözüm geçici tabii ki, kalıcı bir çözüm için yolun yetkililer tarafından yapılması gerekiyor"

Yerel işbirliği sayesinde ulaşımda yaşanan güçlükler kısmen giderildi; ancak kalıcı bir çözüm için ilgili kurumların müdahalesi gerektiği vurgulanıyor.

DİYARBAKIR'IN ÇERMİK İLÇESİNDE VATANDAŞLAR, BİR KISMI YAPILAMAYAN BOZUK YOLU EL ELE VERİP İMECE...

DİYARBAKIR'IN ÇERMİK İLÇESİNDE VATANDAŞLAR, BİR KISMI YAPILAMAYAN BOZUK YOLU EL ELE VERİP İMECE USULÜ İLE YAPARAK KULLANIMA AÇTI.

DİYARBAKIR'IN ÇERMİK İLÇESİNDE VATANDAŞLAR, BİR KISMI YAPILAMAYAN BOZUK YOLU EL ELE VERİP İMECE...

Yazar
EDİTÖR

Ali Yıldırım

Ben Ali Yıldırım, 31 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin gece editörüyüm. Siz uyurken ben gelen haber akışını yönetir, manşetleri belirlerim. Stres altında çalışmaya alışkınım ama ekibi ayakta tutan espriler de benden çıkar.