DOLAR
43,03 -0,08%
EURO
50,39 0,04%
ALTIN
6.090,2 -1,76%
BITCOIN
3.998.547,9 -1,79%

Celal Adan Mısır Çarşısı’nda: 'Elli senedir Türkiye’yi yoran, bir büyük olaydan da kurtuluyoruz'

TBMM Başkanvekili Celal Adan, Mısır Çarşısı ziyaretinde 'Terörsüz Türkiye' sürecini ve güvenliğin önemini vurguladı; terörün etkisinin daraldığını söyledi.

Yayın Tarihi: 03.01.2026 17:21
Güncelleme Tarihi: 03.01.2026 17:40

Celal Adan Mısır Çarşısı’nda: 'Elli senedir Türkiye’yi yoran, bir büyük olaydan da kurtuluyoruz'

Celal Adan Mısır Çarşısı’nda: 'Elli senedir Türkiye’yi yoran, bir büyük olaydan da kurtuluyoruz'

TBMM Başkanvekili Celal Adan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin talimatlarıyla başlayan 'Hayırlı Günler Komşum - Derdin Derdimizdir' temalı sohbet toplantıları kapsamında Fatih'teki Mısır Çarşısı'nı ziyaret etti. Ziyarette çarşı esnafıyla bir araya geldi, sürecin çarşı yaşamına ve güven ortamına etkilerini değerlendirdi.

Ziyaret ve katılımcılar

Adan, ziyaretine Mısır Çarşısı Esnafı Yardımlaşma ve Koruma Derneği Başkanı Sami Koyuncu ve dernek üyeleriyle başladı. Adan'a MHP İstanbul İl Başkanı Sertel Selim ile MHP Eyüpsultan ve Fatih ilçe başkanları da eşlik etti.

Terörle mücadele değerlendirmesi

Adan, güvenliği devlet hayatının en temel gerçeklerinden biri olarak tanımladı ve çarşıdaki ticaret hayatının güvenlikle doğrudan ilişkili olduğunu vurguladı. "Terörsüz Türkiye Hedefi milletin ortak hedefidir. Milli bir projedir." ifadesini kullandı.

Adan konuşmasında, "Türkiye Terörle Mücadelede tarihinin en güçlü dönemeçlerinden birini yaşamaktadır" diyerek, "sınırlarımızın içinde ve dışında, ötesinde terörün hareket alanı ciddi bir şekilde daralmıştır" değerlendirmesinde bulundu.

'Terör örgütü kendisini feshetmiştir' iddiası ve Meclis vurgusu

Adan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin gündeme getirdiği sürecin ardından terör örgütünün "kendisini feshettiğini" ve "silah bıraktığı yönünde bir irade beyan ettiğini" öne sürdü. Ayrıca konunun TBMM'de bir komisyon aracılığıyla ele alınması gerektiğini belirtti ve Meclis komisyonuna geniş katılım sağlandığını, Türkiye'nin farklı kesimlerinin sürece ilgi gösterdiğini kaydetti.

Mısır Çarşısı'ndan birlik ve uyarı mesajı

Adan, "Elli senedir Türkiye’yi yoran, bir büyük olaydan da kurtuluyoruz" diyerek terörün toplumsal yıpratıcı etkisine dikkat çekti. İstanbul'daki 16 milyonluk nüfusun ülkenin tüm illerinden insan barındırdığına vurgu yaparak, "Türkiye bir bütündür. Kimse bölemez" mesajını paylaştı.

Konuşmasında ayrıca, "Kimse Türkiye’ye terörü tekrar getiremez" ifadelerini kullanarak dış destekli girişimlere karşı uyarıda bulundu ve devletin güç kullanma kapasitesine işaret etti.

Esnafla sohbet

Konuşmaların ardından Adan, çarşı esnafını ziyaret etmeye devam etti ve esnafla sohbet etti.

TBMM BAŞKANVEKİLİ CELAL ADAN: "ELLİ SENEDİR TÜRKİYE’Yİ YORAN, BİR BÜYÜK OLAYDAN DA...

TBMM BAŞKANVEKİLİ CELAL ADAN: "ELLİ SENEDİR TÜRKİYE’Yİ YORAN, BİR BÜYÜK OLAYDAN DA KURTULUYORUZ"

TBMM BAŞKANVEKİLİ CELAL ADAN: "ELLİ SENEDİR TÜRKİYE’Yİ YORAN, BİR BÜYÜK OLAYDAN DA...

Yazar
EDİTÖR

Zeynep Kaya

Merhaba, ben Zeynep Kaya. 25 yaşındayım, İzmir'den çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem kategorisinde veri gazeteciliği yapıyorum. Rakamlar benim işim. Anketlerin, istatistiklerin dilini halkın anlayacağı şekilde haberleştiriyorum. Genelde sessiz ama çok dikkatli bir yapıya sahibim.