Cedidiye kent meydanında dönüşüm sona yaklaşıyor

Cedidiye Kent Meydanı'nda 'cami-meydan-çarşı' projesi kapsamında çarşı kaba inşaatı son aşamaya geldi; peyzaj ve altyapı çalışmaları eş zamanlı sürüyor.

Yayın Tarihi: 18.09.2026 13:26
Güncelleme Tarihi: 18.09.2026 13:26

Cedidiye kent meydanında dönüşüm sona yaklaşıyor

Cedidiye kent meydanı'nda yapısal çalışmalar tamamlanma aşamasında

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü önderliğinde şehir merkezinde hayata geçirilen "cami-meydan-çarşı" konseptli Cedidiye Kent Meydanı projesinde son etap çalışmaları hızlandı. Proje kapsamında yer alan 51 dükkandan oluşan çarşı bölümünün kaba inşaatı bitme noktasına gelirken, yaşam alanı düzenlemeleri eş zamanlı ilerletiliyor.

Çarşı ve altyapıda son dokunuşlar:

Projede binaların mekanik, elektrik ve tesisat altyapı bağlantılarında önemli mesafe kat edildi. Mimari uygulamalar büyük ölçüde tamamlanmış olup, son blokta devam eden imalatların tamamlanmasıyla yapısal süreç sonlanacak. Parsel içi altyapı imalatları da aynı tempoda sürdürülerek ticari bölümlerin işletmeye alınmasına hazırlık yapılıyor.

Peyzaj ve kamusal yaşamın canlanması:

Cedidiye Meydanı’nı günün her saatinde kullanılabilecek canlı bir sosyal yaşam alanına dönüştürecek peyzaj, zemin kaplama ve çevre düzenleme çalışmaları eş zamanlı olarak yürütülüyor. Cedidiye Camiinin tarihi dokusuyla uyumlu tasarımı korunarak, cami, meydan ve çarşının bir bütün oluşturduğu; sosyal ve ticari hayatı canlandıracak yeni bir kent meydanı hedefleniyor. Projenin tamamlanmasıyla bölgenin hem yerel halk hem de ziyaretçiler için cazibe merkezi haline gelmesi amaçlanıyor.

DÜZCE BELEDİYE BAŞKANI DR. FARUK ÖZLÜ’NÜN ŞEHİR MERKEZİNDE BAŞLATTIĞI DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARI...

DÜZCE BELEDİYE BAŞKANI DR. FARUK ÖZLÜ’NÜN ŞEHİR MERKEZİNDE BAŞLATTIĞI DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARI KAPSAMINDA, “CAMİ-MEYDAN-ÇARŞI” KONSEPTİYLE PROJELENDİRİLEN CEDİDİYE KENT MEYDANI’NDA ÇALIŞMALAR HIZLA DEVAM EDİYOR.

Yazar
EDİTÖR

Mehmet Yılmaz

Ben Mehmet Yılmaz, 28 yaşındayım. İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin hırslı araştırmacı gazetecisiyim. Masa başında durmayı sevmem; sahada, meclis koridorlarında, siyasi kulislerde gerçeklerin peşindeyim. İdealist biriyim ve işimi ciddiyetle yaparım.