Çatalmeşe'de hafriyat çökmesi: komşu bina tedbirle boşaltıldı

Çekmeköy'de bir inşaatın temel kazısı sırasında hafriyat çöktü; olayda can kaybı veya maddi zarar bildirilmedi, 32 kişi tedbir amaçlı tahliye edildi.

Yayın Tarihi: 08.08.2026 14:09
Güncelleme Tarihi: 08.08.2026 14:09

Çatalmeşe'de hafriyat çökmesi: komşu bina tedbirle boşaltıldı

olay ve ilk değerlendirme:

Çekmeköy Belediyesi, Çatalmeşe Mahallesi 242 Sokak’ta bulunan 168 ada 13 parsel üzerindeki ruhsatlı inşaat çalışmasının temel kazısı sırasında hafriyat çökmesi meydana geldiğini duyurdu. Yapılan açıklamada, ihbarın ardından zabıta ve ilgili teknik ekiplerin hızla olay yerine sevk edildiği, ilk incelemede can kaybı ya da maddi zarar olmadığı tespit edildiği belirtildi.

tahliye ve güvenlik tedbirleri:

Belediye açıklamasına göre, risk değerlendirmesi sonucu komşu binada olası tehlike öngörülerek güvenlik amacıyla toplam 32 vatandaş geçici olarak tahliye edildi. Çökmenin olduğu alanda geri dolgu çalışmalarına hemen başlandığı, ayrıca betonarme kazık uygulaması ve diğer mühendislik tedbirlerinin devreye alındığı aktarıldı.

saha çalışmaları ve koordinasyon:

Teknik ekiplerin saha çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü kaydedilirken, boşaltılan binada güvenliğin tam olarak sağlanmasının ardından vatandaşların evlerine güvenli şekilde dönmelerinin planlandığı ifade edildi. Sürecin ilgili kurumlarla koordinasyon içinde yakından takip edildiği ve gelişmeler hakkında kamuoyunun bilgilendirilmeye devam edileceği vurgulandı.

ÇATALMEŞE MAHALLESİ’NDE BİR İNŞAATIN TEMEL KAZISI SIRASINDA HAFRİYAT ÇÖKTÜ

ÇATALMEŞE MAHALLESİ’NDE BİR İNŞAATIN TEMEL KAZISI SIRASINDA HAFRİYAT ÇÖKTÜ

Yazar
EDİTÖR

Elif Çelik

Selam! Ben Elif Çelik, 22 yaşındayım ve Bursa'dan bağlanıyorum. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin en genciyim, yeni mezun oldum. Enerjim süper! Sosyal medya trendleri, sokak röportajları ve gençliğin nabzını tutan konular bende. Bu işe bayılıyorum!