DOLAR
42,56 0%
EURO
49,62 0%
ALTIN
5.761,63 0%
BITCOIN
3.909.106,5 0%

Çatak'ta doğaseverler 3 bin 395 rakımlı Vavira (Çeper) Dağı'na zirve yaptı

Van'ın Çatak ilçesinde Vadi Doğa Sporları Kulübü üyeleri 3 bin 395 rakımlı Vavira (Çeper) Dağı'na zirve tırmanışı gerçekleştirdi.

Yayın Tarihi: 08.12.2025 11:56
Güncelleme Tarihi: 08.12.2025 11:56

Çatak'ta doğaseverler 3 bin 395 rakımlı Vavira (Çeper) Dağı'na zirve yaptı

Çatak'ta doğaseverler 3 bin 395 rakımlı Vavira (Çeper) Dağı'na zirve yaptı

Van’ın Çatak ilçesinde Vadi Doğa Sporları Kulübü üyeleri, bölgenin doğal ve kültürel değerlerini tanıtmak amacıyla 3 bin 395 rakımlı Vavira (Çeper) Dağına zirve tırmanışı düzenledi.

Etkinlik ve katılım

Etkinliğe ilişkin metinlerde 15 doğaseverin katıldığı bilgisi yer alırken, kulüp kayıtlarında zirveye ulaşan üye sayısı 14 olarak bildirildi.

Kulüp açıklaması

Vadi Doğa Sporları Kulübü Başkanı Ömer Demez şöyle konuştu: "Sert rüzgara rağmen bütün ekibimiz zirve yaparak bir zoru daha başarmıştır. Katılım sağlayan bütün dostlarımıza canı gönülden kutluyoruz. Vadi Doğa Sporları Arama Kurtarma Spor Kulübü olarak bölgemizde bulunan doğa güzellikleri, dağları, bilinmeyen yerlerin keşfini yaparak dağcılık camiasına kırsal turizme katkı sunmaya devam edeceğiz. Bölgemizin ve Van şehrimizin doğal güzelliklerini dağlarını tanıtmaya devam edeceğiz".

Kulüp, Van’ın tarihi ve kültürel güzelliklerini tanıtmak amacıyla her hafta farklı bölgelerde etkinlikler düzenlemeyi sürdürüyor.

VAN’IN ÇATAK İLÇESİNDE 15 DOĞASEVER, BÖLGENİN GÜZELLİKLERİNİ TANITMAK İÇİN 3 BİN 395 RAKIMLI...

VAN’IN ÇATAK İLÇESİNDE 15 DOĞASEVER, BÖLGENİN GÜZELLİKLERİNİ TANITMAK İÇİN 3 BİN 395 RAKIMLI VAVİRA (ÇEPER) DAĞI’NA ZİRVE TIRMANIŞI YAPTI

VAN’IN ÇATAK İLÇESİNDE 15 DOĞASEVER, BÖLGENİN GÜZELLİKLERİNİ TANITMAK İÇİN 3 BİN 395 RAKIMLI...

Yazar
EDİTÖR

Ayşe Yıldız

Ben Ayşe Yıldız, 29 yaşındayım. aksiyon.com.tr'nin başkent muhabiriyim. Tahmin edeceğiniz gibi Ankara'da yaşıyorum. Bürokrasi ve diplomasi trafiğini takip ediyorum. Bağlantılarım güçlüdür, resmi dili iyi bilirim ve kulis bilgilerini ilk ben alırım.