Çankırı'da sağanak su baskınları: Ev, iş yeri ve yollar etkilendi

Çankırı’da kuvvetli sağanak nedeniyle ev, iş yeri ve yollar su bastı; itfaiye tahliye ve su çekme çalışmalarını sürdürüyor, belediye vatandaşları uyardı.

Yayın Tarihi: 12.05.2026 21:05
Güncelleme Tarihi: 12.05.2026 21:45

Çankırı'da sağanak su baskınları: Ev, iş yeri ve yollar etkilendi

Çankırı'da sağanak su baskınlarına müdahale sürüyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan kuvvetli sağanak uyarısının ardından Çankırı'da etkili olan şiddetli yağış, şehirde ev, iş yeri ve yollarda su baskınlarına neden oldu. Vatandaşlar etkilenen bölgelerde zor anlar yaşadı; ilgili birimler hızlı müdahale için seferber edildi.

Ekiplerin çalışmaları ve açıklamalar

İtfaiye Eri Umut Kapdan tahliye ve müdahale çalışmalarına ilişkin şunları aktardı: "Şehrimizde öğleden sonra meydana gelen su baskınlarına itfaiye ekiplerimizce müdahale edilmekte olup baskın yerlerinde büyük oranında çalışmalarımızı tamamladık. Su çekme işlemlerimiz hızla devam etmektedir, şu an bir sıkıntımız yoktur".

Vatandaşların durumu

Ercan Karabudak yaşadıkları sıkıntıyı şu sözlerle anlattı: "Aşırı yağıştan dolayı sitemizi su bastı, beş tane daireye su girdi eşyalar, parkeler hepsi göl oldu. Sağ olsun itfaiye ekipleri gelip suyu boşalttılar. İnşallah tekrar olmaz".

Belediye uyarısı

Çankırı Belediyesi yaptığı yazılı açıklamada vatandaşları olası su baskınlarına karşı dikkatli olmaya çağırdı: "İlimizde şu anda yaşanan aşırı yağışların devam edeceği değerlendirilmekte olup sel ve su baskını riski bulunmaktadır. Vatandaşlarımızın bodrum katlarda bulunan dairelerde ve iş yerlerinde dikkatli olmaları, mümkün olmadıkça bu alanlarda bulunmamaları önem arz etmektedir. Dere yatakları, su taşkını riski bulunan bölgeler ve eğimli alanlardan uzak durulması, araçların güvenli bölgelere çekilmesi ve yetkili kurumların yapacağı uyarıların takip edilmesi gerekmektedir. Tüm ekiplerimiz ve iş makinelerimiz sahada görev yapmakta olup olumsuzluklara karşı çalışmalar aralıksız devam etmektedir. Can ve mal güvenliği açısından vatandaşlarımızın tedbirli olmaları önemle rica olunur".

Sonuç olarak, kent genelinde tahliye ve su çekme çalışmaları devam ederken yetkililer ve ekipler saha çalışmalarını sürdürüyor; vatandaşların belediye ve yetkili kurumlardan gelecek uyarıları takip etmeleri önem taşıyor.

ÇANKIRI’DA ETKİLİ OLAN SAĞANAK SONRASI MEYDANA GELEN SU BASKINLARI VATANDAŞLARA ZOR ANLAR...

ÇANKIRI’DA ETKİLİ OLAN SAĞANAK SONRASI MEYDANA GELEN SU BASKINLARI VATANDAŞLARA ZOR ANLAR YAŞATIRKEN EKİPLER SUYU TAHLİYE ETMEK İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATTI.

ÇANKIRI’DA ETKİLİ OLAN SAĞANAK SONRASI MEYDANA GELEN SU BASKINLARI VATANDAŞLARA ZOR ANLAR...

Yazar
EDİTÖR

Ali Yıldırım

Ben Ali Yıldırım, 31 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin gece editörüyüm. Siz uyurken ben gelen haber akışını yönetir, manşetleri belirlerim. Stres altında çalışmaya alışkınım ama ekibi ayakta tutan espriler de benden çıkar.