Çankırı’da 4 çocuk annesi Fatma Şahin, 6 yıldır kentin meşhur tuzunu satarak ailesine destek oluyor

Çankırı'da 56 yaşındaki Fatma Şahin, yol kenarındaki dükkanda 6 yıldır Çankırı tuzu satarak evine katkı sağlıyor; tuzun faydalarını müşterilere anlatıyor.

Yayın Tarihi: 01.12.2025 14:35
Güncelleme Tarihi: 01.12.2025 14:35

Çankırı’da 4 çocuk annesi Fatma Şahin, 6 yıldır kentin meşhur tuzunu satarak ailesine destek oluyor

Çankırı’da 4 çocuk annesi Fatma Şahin, 6 yıldır kentin meşhur tuzunu satıyor

Yol kenarındaki dükkanda hem satış hem bilgilendirme yapıyor

Fatma Şahin, 56 yaşında ve 4 çocuk annesi. Çankırı-Ankara kara yolunun kenarındaki dükkânda, kentin meşhur Çankırı tuzunu satarak 6 yıldır aile ekonomisine katkı sağlıyor.

Şahin, dükkâna gelen ve yoldan geçen vatandaşlara tuzu satmanın yanı sıra tuzun faydalarını da anlatıyor. Türkiye’nin farklı şehirlerinden gelen müşterilere uzun yıllardır aynı şekilde hizmet verdiğini belirten Şahin, mesleğini sevgiyle yaptığını ifade ediyor.

«Buradan kazandığım gelirle evimi geçindiriyorum» diyen Şahin, elektrik ve doğal gaz faturalarını ödeyebildiğini, ürünler tükendikçe yenisini alabildiğini ancak biriktirmediğini; aileyle birlikte tükettiklerini vurguladı. Şahin, ayrıca 14 torun sahibi olduğunu belirtti ve ağır ürünleri kaldırmanın zorluklarına rağmen işten zevk aldığını söyledi.

Şahin, Çankırı tuzunun yerin 150 metre altından çıktığını ve astım ile nefes yolu hastalıklarına şifa sağladığını ifade etti. Vatandaşları bilgilendirmenin kendisini mutlu ettiğini söyleyen Şahin, İran tuzlarının bazı yerlerde Çankırı tuzu diye satıldığını; kendisinin ise gerçek Çankırı tuzunu sattığını ve müşterilere faydalarını detaylı şekilde anlattığını belirtti.

Şahin, işini yaparken müşterilerine önce kendisinin denediği ürünleri önerdiğini, Türkiye’nin dört bir yanından ve hatta Almanya’dan müşteriler ve dostlar edindiğini söyledi ve bu işi gücü yettiğince sürdürmeyi planladığını ekledi.

ÇANKIRI’DA YAŞAYAN 56 YAŞINDAKİ FATMA ŞAHİN, DÜKKANINDA SATTIĞI TUZ VE TUZ ÜRÜNLERİ SAYESİNDE...

ÇANKIRI’DA YAŞAYAN 56 YAŞINDAKİ FATMA ŞAHİN, DÜKKANINDA SATTIĞI TUZ VE TUZ ÜRÜNLERİ SAYESİNDE KENDİ AYAKLARI ÜZERİNDE DURUYOR.

ÇANKIRI’DA YAŞAYAN 56 YAŞINDAKİ FATMA ŞAHİN, DÜKKANINDA SATTIĞI TUZ VE TUZ ÜRÜNLERİ SAYESİNDE...

Yazar
EDİTÖR

Ahmet Demir

Ben Ahmet Demir, 30 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin 'son dakika' uzmanıyım diyebilirsiniz. Kriz anları benim işim. En stresli anlarda soğukkanlılığımı korurum ve en hızlı, en doğru bilgiyi almak için uğraşırım. Pratik çözümler benden sorulur.