Çankaya'da yetki değişimi: meclis Haldun Güler'i başkan vekili seçti

Çankaya Belediyesi'ndeki soruşturma sonrası belediye meclisi iki turlu oylamada Haldun Güler'i başkan vekili seçti; süreci sürdürecek.

Yayın Tarihi: 22.07.2026 16:17
Güncelleme Tarihi: 22.07.2026 16:20

Çankaya'da yetki değişimi: meclis Haldun Güler'i başkan vekili seçti

Meclis oylaması ve sonuç:

Çankaya Belediye Meclisi, belediyeye yönelik yürütülen soruşturma sürecinin ardından başkan vekilini belirlemek için toplandı. Soruşturma kapsamında Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner ile birlikte toplam 24 kişi tutuklanmıştı.

Seçime iki aday olarak girildi: Haldun Güler ve Fevzi Gümüş. İlk tur oylamada 43 meclis üyesi sandığa gitti; sonuçlarda Güler 30 oy, Gümüş 6 oy aldı, 5 oy boş, 2 oy ise geçersiz sayıldı. İkinci turda ise Haldun Güler 37 oy alarak Çankaya Belediye Başkan Vekili seçildi; Fevzi Gümüş 2 oy, 3 boş oy ve 1 geçersiz oy kaydedildi.

Güler'in açıklaması:

Seçimin ardından konuşan Haldun Güler, "Önümüzdeki süreçte Hüseyin Can Güner başkanımızın başlamış olduğu tüm hizmetleri, adalet yerini bulup Hüseyin Can Güner başkanımızın tertemiz, şeffaf olduğu, tüyü bitmemiş yetimin hakkını gözeten belediyecilik anlayışıyla kullanacağız. Emekçilerimize haklarını yine en yüksek standartlarda vermeye devam edeceğiz" dedi.

Güler, görevi devralırken belediye hizmetlerinin sürekliliğine vurgu yaparak çalışmaların kesintisiz süreceğini ve çalışan haklarının korunacağını belirtti.

ÇANKAYA BELEDİYESİ BAŞKAN VEKİLİ, BELEDİYE MECLİSİ TARAFINDAN HALDUN GÜLER OLARAK...

ÇANKAYA BELEDİYESİ BAŞKAN VEKİLİ, BELEDİYE MECLİSİ TARAFINDAN HALDUN GÜLER OLARAK SEÇİLDİ.

Yazar
EDİTÖR

Mehmet Yılmaz

Ben Mehmet Yılmaz, 28 yaşındayım. İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin hırslı araştırmacı gazetecisiyim. Masa başında durmayı sevmem; sahada, meclis koridorlarında, siyasi kulislerde gerçeklerin peşindeyim. İdealist biriyim ve işimi ciddiyetle yaparım.