Canik'te ROBOSAM Robot Yarışması'nda genç kaşifler sahnedeydi
Samsun'un Canik ilçesinde, Canik Belediyesi ile Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile düzenlenen ROBOSAM Robot Yarışması yoğun katılımla gerçekleştirildi. Bu yıl ikincisi düzenlenen organizasyon, Hasan Doğan Spor ve Eğitim Merkezinde saat 09.30'da başladı.
Kategoriler ve katılım
Yarışmada öğrenciler; Temel Seviye Çizgi İzleyen, Labirent, Mini Sumo, İleri Seviye Çizgi İzleyen ve Yapay Zeka olmak üzere toplam 5 farklı kategoride mücadele etti. Organizasyona 258 robot katıldı ve gençler geliştirdikleri robotlarla yeteneklerini sergiledi.
Yetkililerin değerlendirmeleri
Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı programda şunları söyledi: "Akıncı İHA gölgesinde yetiştirdiğimiz gençlerimizi bilimde, teknolojide ve yapay zekada öncü konuma taşımanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bizler şunu biliyor ve yürekten inanıyoruz; ülkemizi bilimde, teknolojide ve savunma sanayinde daha ileriye taşıyacak olanlar, bilgi ve yetenekleriyle gençlerimiz olacaktır. Dünya gündeminin birinci konusu olan ve hemen yanı başımızda gelişen olayların tamamen teknoloji üzerinden ilerlediğini müşahede etmekteyiz. Özellikle insansız savaş araçlarıyla yapılan savaşlar, savunma sanayisinin bel kemiğini oluşturmaktadır. Bu anlamda bu tür etkinlikler bizim için çok değerlidir".
Samsun Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Ağar ise, "Bu program, geleceğin mühendislerini, bilim insanlarını ve teknolojinin üretilmesine katkı sunan bir platform niteliği taşımaktadır. Burada ortaya koyduğunuz çalışmalar, sizlerin geleceğe dair koyduğu hedeflerin bir yansıması olacaktır. Merak etmeye, araştırmaya ve üretmeye devam ettiğiniz sürece, ülkemizin bilim ve teknoloji alanındaki gücüne önemli katkılar sunacaksınız" dedi.
Canik Kaymakamı Şeref Aydın etkinlikle ilgili olarak, "Bu yarışma için Canik ilçemizin seçilmesi tesadüf değildir. Canik Belediyesinin, özellikle İbrahim Başkanımızın bu teknolojik altyapıya büyük katkısı var. Bu parkurdaki malzemeler dahi belediyemizin CAMEK merkezinde üretildi. Bundan dolayı mutluluk duyuyorum. Burada herkes heyecanlı. Bu noktaya gelinmesinde büyük emekler var" şeklinde konuştu.
Yarışma boyunca katılımcılar ve ziyaretçiler heyecan dolu anlara tanıklık etti; gençlerin teknolojiye ilgisini artırmaya yönelik bu tür organizasyonların önemi vurgulandı.
SAMSUN'UN CANİK İLÇESİNDE DÜZENLENEN ROBOSAM ROBOT YARIŞMASI'NDA ONLARCA ÖĞRENCİ HAZIRLADIKLARI ROBOTLARLA BİRİNCİLİK İÇİN YARIŞTI.