Canik'te Deneyap sınavında geleceğin teknoloji projeleri jüri karşısında

Canik'te Deneyap atölyesi uygulama sınavında öğrenciler, sıfır atık ve çevre temalı projelerini jüriye sundu; organizasyon yoğun ilgi gördü.

Yayın Tarihi: 21.09.2026 12:15
Güncelleme Tarihi: 21.09.2026 12:15

Canik'te Deneyap sınavında geleceğin teknoloji projeleri jüri karşısında

sınavda projeler ve sunumlar:

Samsun Canik Belediyesi Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsü bünyesindeki Deneyap Türkiye Teknoloji Atölyesi için düzenlenen Öğrenci Seçme Uygulama Sınavı, öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Canik Belediyesi Hasan Doğan Spor ve Eğitim Merkezi'nde yapılan uygulama aşamasında adaylar, sıfır atık, doğa ve çevre temizliği temalarına odaklanan projelerini jüri üyelerine sundu.

Geçtiğimiz aylarda yapılan yazılı sınavın ardından gelen bu uygulama etabı, öğrenciler ve aileleri için heyecanlı anlara sahne oldu. Jüri değerlendirmelerinde katılımcıların proje fikri, uygulama becerisi ve sunum yetkinlikleri öne çıkarıldı.

eğitim modeli ve hedefler:

Canik Belediyesi, gençlere Milli Teknoloji Hamlesi bilincini kazandırmayı ve yeteneklerini keşfetmelerini sağlamayı amaçladığını belirtti. Kampüste sağlanan eğitimlerin ücretsiz ve uygulamalı olduğu, gençlerin yenilikçi teknolojilerle erken yaşta tanışmaları hedeflendiği vurgulandı.

belediye vurgusu ve gelecek planı:

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, "Canik’imizde geleceğin bilim insanlarını yetiştiriyoruz" diyerek projenin önemine dikkat çekti. Sandıkçı, gençlerin Akıncı TİHA gibi teknolojilerin gölgesinde öğrenip yeteneklerini geliştireceklerini ve elde edecekleri bilgiyle ülke için değer üreteceklerine inandığını ifade etti. Belediye, teknolojiyi üreten nesiller yetiştirmek üzere çalışmalarını sürdürmeyi taahhüt etti.

CANİK BELEDİYESİ ÖZDEMİR BAYRAKTAR KEŞİF KAMPÜSÜ DENEYAP TEKNOLOJİ ATÖLYESİ ÖĞRENCİ SEÇME SINAVI...

CANİK BELEDİYESİ ÖZDEMİR BAYRAKTAR KEŞİF KAMPÜSÜ DENEYAP TEKNOLOJİ ATÖLYESİ ÖĞRENCİ SEÇME SINAVI, ÖĞRENCİLERİN YOĞUN İLGİSİYLE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Yazar
EDİTÖR

Hatice Kılıç

Merhaba, ben Hatice Kılıç. 32 yaşındayım, İzmir'deyim. aksiyon.com.tr Teknoloji kategorisinde yazıyorum. Ben işin 'görünen' kısmından çok 'arka planı' ile ilgilenirim. Yapay zeka, 'startup' ekosistemi ve siber güvenlik odak alanlarım. İleri görüşlü ve analitik bir yazarım.