Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Canan Karatay’dan yorgunlara müjde: “Hepimizin pili biter, şarj olmak için bunu yapın!”

Ünlü doktor, yorgunluk ve halsizlik şikayetleriyle gelen hastalarına verdiği tavsiyeleri açıkladı. Karatay, “Hepimizin pili biter, şarj olması için eve çekilir dinleniriz” dedi. İşte detaylar...

Yayın Tarihi: 27.02.2024 11:23
Güncelleme Tarihi: 27.02.2024 11:23

Canan Karatay’dan yorgunlara müjde: “Hepimizin pili biter, şarj olmak için bunu yapın!”

Halsizlikten şikayetçi misiniz? Canan Karatay’dan çarpıcı açıklama daha geldi: "Eve çekilin, şarj olun!” Peki, halsizliğin nedenleri nelerdir? Halsizliğe karşı ne yapmalıyız? Halsizlik için ilaç kullanmak doğru mu? Ayrıntılar haber içeriğimizde...

HALSİZLİĞİN NEDENLERİ NELERDİR?

Sağlıklı yaşamın sırlarını paylaşan İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, halsizlik ve yorgunlukla mücadele etmenin yollarını anlattı. 

yorgunluk

Karatay, halsizliğin birçok nedeni olabileceğini belirterek, bunların başında anemi, vitamin eksikliği, mineral eksikliği, şeker ve insülin yüksekliği, geçirilen hastalıklar, aşı sonrası reaksiyonlar, toksinler, tarım zehirleri, işlenmiş gıdalar, enerji içecekleri gibi faktörlerin geldiğini söyledi.

Karatay, halsizliğin vücudun bağışıklık zırhının zayıfladığını gösterdiğini vurgulayarak, “Halsizlik çok önemli bir belirtidir. Halsizlik demek, vücudumuzun bize ‘Dur, yeter artık, dinlen’ dediği anlamına gelir.” dedi.

dinlenmek

Karatay, halsizliğe karşı en etkili yöntemin dinlenmek olduğunu ifade ederek, “Hepimizin pili biter, şarj olmak için eve gidip dinlenin. Uyuyun, dinlenin, kendinize zaman ayırın. Vücudunuzu dinleyin, ona iyi bakın. Sağlıklı beslenin, bol su için, hareket edin, stresten uzak durun.” diye konuştu.

HALSİZLİK İÇİN İLAÇ KULLANMAK DOĞRU MU?

Karatay, halsizliğin tedavisinde ilaç kullanmanın gereksiz olduğunu savunarak, “Halsizlik için ilaç kullanmayın, ilaçlar vücudunuzu daha da zorlar. 

ilaç almak

Halsizliğin nedenini bulun, onu ortadan kaldırın. Halsizliğin nedeni vücudunuzun size bir şeyler anlatmaya çalışmasıdır. Onu dinleyin, ona saygı duyun.” şeklinde konuştu.