DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0%
BITCOIN
3.849.260,47 -0,09%

Çanakkale'de TEKNOFEST Savaşan İHA Yarışması Gökçeada'da 6'ncı gününde sürdü

TEKNOFEST Savaşan İHA Yarışması, Gökçeada Havalimanı'nda 6'ncı gününde sabit kanat kategorisinde devam etti; müsabakalar ekip tasarımlarıyla gerçekleşti.

Yayın Tarihi: 01.09.2025 18:39
Güncelleme Tarihi: 01.09.2025 18:39

Çanakkale'de TEKNOFEST Savaşan İHA Yarışması Gökçeada'da 6'ncı gününde sürdü

Çanakkale'de TEKNOFEST Savaşan İHA Yarışması Gökçeada'da 6'ncı gününde sürdü

Çanakkale'de 7 Eylül'e kadar sürecek TEKNOFEST Savaşan İnsansız Hava Araçları (İHA) Yarışması, Gökçeada Havalimanı'nda 6'ncı gününde de devam etti. Takımlar, kendi tasarladıkları İHA'lar ve yazılımlarıyla sahada kıyasıya yarıştı.

Yarışma formatı ve müsabakalar

Yarışma, sabit kanat kategorisinde düzenleniyor ve "Savaşan İHA" ile "Kamikaze İHA" görevlerinden oluşuyor. Organizasyonun 6'ncı gününde müsabakalar yapıldı; yarışma sorumlusu Şevval Çelik, AA muhabirine, o günde 3 müsabaka yapıldığını, toplamda ise 10 müsabakanın düzenlendiğini bildirdi.

Çelik, müsabakalarda başarıya ulaşan takımların bulunduğunu ve nihai derecelerin yarın belli olacağını aktardı.

Ulaşım ve bilet bilgileri

GESTAŞ tarafından Çanakkale İskele'den Gökçeada Havalimanı'na gidiş ve dönüşlerin ücretsiz sağlandığı yarışmada, biletler Çanakkale, Eceabat ve Kabatepe'deki GESTAŞ iskele gişelerinden temin edilebiliyor.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı