Çalışmanın kapsamı:
Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından 26 Ekim-2 Kasım tarihleri arasında il merkezi ve ilçelerde yürütülen huzur uygulamaları ve operasyonlarda geniş çaplı denetimler yapıldı. Uygulamalarda 7 bin 135 şahıs ile 1 bin 504 araç kontrol edildi; çeşitli suçlardan aranan 17 kişi yakalandı, bunlardan 10’u adli makamlarca tutuklandı. Denetimler sırasında 274 araç sürücüsüne idari trafik para cezası uygulandı.
Düzensiz göçmen operasyonu:
Operasyon kapsamında yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya çalışan 66 düzensiz göçmen yakalandı. İşlemleri tamamlanan kişiler, Ayvacık ilçesindeki Göçmen Ön Kabul ve Sevk Merkezi (GÖKSEM)'ne teslim edildi. Bu olayla bağlantılı tespit edilen 6 şüpheliden 4’ü tutuklandı, 2 şüpheli ise adli kontrolle serbest bırakıldı. Operasyonda kullanılan 3 araç, 19 bin 800 TL, 39 can yeleği, 3 can simidi ve 5 el hava pompası ele geçirildi.
Uyuşturucu ve diğer olaylar:
Denetimler sırasında toplam 76,72 gram narkotik madde, 3 bin 378 adet narkotik madde içerikli hap ve ruhsatsız tabanca ele geçirildi; uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticaretiyle ilgili 3 şahıs tutuklandı. Genel olarak 52 şüpheli hakkında adli işlem yapıldı, işlemler sonucunda 8 kişi tutuklandı.
Kamu düzeni ve müdahaleler:
Huzur uygulamalarında kamu huzurunu bozacak şekilde davranan 102 kişi hakkında Kabahatler Kanunu hükümlerince idari yaptırım uygulandı. Ayrıca ekiplerin titiz çalışmasıyla bir "cinsel saldırı" olayı şüphelisi yakalanarak sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı. Emniyet yetkilileri, denetimlerin ve operasyonların kararlılıkla devam edeceğini bildirdi.
ÇANAKKALE’DE EMNİYET EKİPLERİNCE GERÇEKLEŞTİRİLEN GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞI OPERASYONUNDA 66 DÜZENSİZ GÖÇMEN YAKALANDI. 4 ORGANİZATÖR TUTUKLANDI.