Çanakkale’de kuyumcu tutuklandı: Müşterilerden alınan altın ve paralar iade edilemedi

Çanakkale Merkez'de Turan Kuyumculuk sahibi Hasan Turan tutuklandı; müşterilerinden alınan altın ve paraların geri ödenmemesi üzerine 'nitelikli dolandırıcılık' soruşturması başlatıldı.

Yayın Tarihi: 20.01.2026 09:08
Güncelleme Tarihi: 20.01.2026 09:13

Çanakkale’de kuyumcu tutuklandı: Müşterilerden alınan altın ve paralar iade edilemedi

Çanakkale’de kuyumcu tutuklandı: Müşterilerden alınan altın ve paralar iade edilemedi

Olayın seyri

Olay, 31 Aralık 2025 günü Çanakkale Merkez Çarşı Caddesi'nde faaliyet gösteren Turan Kuyumculuk'ta meydana geldi. İşletme sahibi Hasan Turan (56) ile oğlu M.T. (30), bazı müşterilerinden kar payı veya geri ödeme vaadiyle altın ve para aldı. Aynı gün bir müşteri, kendisine emanet edilen altın veya parayı talep ettiğinde ödemenin yapılamaması üzerine durumu polise bildirdi.

Gözaltı, ilk yargısal süreç ve şikayet

İhbar üzerine polis ekipleri, Hasan Turan ve oğlu M.T.'yi "nitelikli dolandırıcılık" şüphesiyle gözaltına aldı. İfadelerinin ardından çıkarıldıkları mahkeme tarafından serbest bırakıldılar. İddiaya göre, mağdurlar daha sonra kuyumcu ve oğluna ulaşamayınca 13 Ocak tarihinde savcılığa giderek şikayetçi oldu.

Soruşturma ve adli gelişme

Devam eden soruşturma kapsamında her iki şüpheli İl Emniyet Müdürlüğü'nde ifade verdi; işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildiler. Savcılıktaki işlemlerin ardından Turan Kuyumculuk sahibi Hasan Turan çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, oğlu M.T. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Soruşturma halen devam ediyor ve yetkililer olayla ilgili incelemelerini sürdürüyor.

ÇANAKKALE’DE MÜŞTERİLERİNDEN ALDIĞI ALTIN-PARALARI GERİ ÖDEYEMEYEN KUYUMCU TUTUKLANDI.  (ARŞİV...

ÇANAKKALE’DE MÜŞTERİLERİNDEN ALDIĞI ALTIN-PARALARI GERİ ÖDEYEMEYEN KUYUMCU TUTUKLANDI. (ARŞİV FOTO)

ÇANAKKALE’DE MÜŞTERİLERİNDEN ALDIĞI ALTIN-PARALARI GERİ ÖDEYEMEYEN KUYUMCU TUTUKLANDI.  (ARŞİV...

Yazar
EDİTÖR

Ayşe Yıldız

Ben Ayşe Yıldız, 29 yaşındayım. aksiyon.com.tr'nin başkent muhabiriyim. Tahmin edeceğiniz gibi Ankara'da yaşıyorum. Bürokrasi ve diplomasi trafiğini takip ediyorum. Bağlantılarım güçlüdür, resmi dili iyi bilirim ve kulis bilgilerini ilk ben alırım.