Çanakkale'de kapsamlı denetimlerde 10 aranan şahıs tutuklandı

19-26 Ekim'de Çanakkale merkez ve ilçelerde yapılan huzur uygulamalarında 9.548 kişi ve 2.232 araç kontrol edildi; 18 aranan yakalandı, 10'u tutuklandı.

Yayın Tarihi: 28.10.2026 12:47
Güncelleme Tarihi: 28.10.2026 12:54

Çanakkale'de kapsamlı denetimlerde 10 aranan şahıs tutuklandı

Çanakkale'de huzur uygulamaları tamamlandı

İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince 19-26 Ekim tarihlerinde il merkezi ve ilçelerde yürütülen huzur uygulamaları kapsamında geniş çaplı denetimler yapıldı. Uygulamalarda 9 bin 548 şahıs ve 2 bin 232 araç kontrol edilirken, çeşitli suçlardan aranan 18 şahıs yakalandı; bu kişilerden 10'u çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklandı.

narkotik ve trafik denetimleri:

Denetimler sırasında ekipler, toplam 453 gram uyuşturucu maddesi ile 17 sentetik ecza ele geçirdi. Uyuşturucu satışından elde edildiği değerlendirilen 20 bin TL para da delil olarak alındı. Trafik kontrollerinde ise 467 araç sürücüsüne idari trafik para cezası uygulandı. Bu bulgular, altyapı ve sokak denetimlerinin uyuşturucu tedarik zincirine yönelik sürdürülen çalışmalarda etkin olduğunu gösteriyor.

kaçak göçmen ve kumar operasyonları:

Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanlığı ile koordineli yürütülen çalışmalarda yasadışı yollarla yurt dışına çıkmaya teşebbüs eden 39 düzensiz göçmen yakalandı ve işlemleri için Göçmen Ön Kabul ve Sevk Merkezine (GÖKSEM) teslim edildi. Bu olayla bağlantılı oldukları tespit edilen 2 şüpheli hakkında adli işlem yapıldı; ayrıca 10 can yeleği, 8 can simidi ve bir el hava pompasına el konuldu.

Kumar operasyonunda ise 296.640 TL, 4 cep telefonu, kamera kayıt cihazı, 662 iskambil kağıdı ve bir hesap defterine el konuldu. İş yerinde kumar oynayan 13 şüpheli hakkında idari işlem uygulanırken, 2 şüpheli hakkında ayrıca adli işlem başlatıldı.

Genel operasyonlarda toplam 69 şüpheli hakkında adli işlem yapılırken, bu kişilerden 8'i adli makamlarca tutuklandı. Kamu düzenini etkileyecek davranışlarda bulunan 111 şahıs hakkında ise Kabahatler Kanunu hükümlerince idari yaptırım uygulandı. Emniyet yetkilileri, denetimlerin halkın huzur ve güvenliğini sağlama amaçlı kararlılıkla sürdürüleceğini bildirdi.

ELE GEÇİRİLENLER

ELE GEÇİRİLENLER

Yazar
EDİTÖR

Hüseyin Aydın

Ben Hüseyin Aydın, 34 yaşındayım, İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr'nin Gündem ekibinde adliye ve hukuk muhabiriyim. Karmaşık dava dosyalarını alıp, herkesin anlayacağı şekilde sadeleştirmek benim işim. Detaylara çok önem veririm, titiz çalışırım.