Olayın gelişimi:
Çanakkale'nin Bayramiç ilçesi Hacıbekirler köyünde saat 15.45 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle ormanlık alanda yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye, Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipler sevk edildi. İlk müdahalenin ardından yangını kontrol altına alabilmek için saha çalışmalarında ekip sayısı artırıldı.
Müdahale ekipleri ve yöntemleri:
Yangına havadan ve karadan eş zamanlı müdahale ediliyor. Hava araçları arasında 9 uçak ve 8 helikopter görev alırken, karadan ise 21 arazöz, 4 iş makinesi ve toplam 172 personel ile söndürme çalışmaları yürütülüyor. Ekipler, yangının yayılmasını önlemek için tahkimat ve hattı genişletme çalışmalarına da ağırlık veriyor.
Sahil ve yerleşim yerleriyle ilgili doğrudan bir tahliye veya zarar bilgisi paylaşılmadı; çalışmalar büyük ölçüde yangının orman dokusu içerisindeki ilerleyişini durdurmaya odaklanmış durumda.
Koordinasyon ve durum değerlendirmesi:
Çanakkale Valisi Ömer Toraman, yangın yönetim merkezinde yürütülen çalışmaları takip ederek sahadaki yetkililerden güncel bilgi aldı. Yetkililer, söndürme çalışmalarının devam ettiğini ve yangının kontrol altına alınması için kaynakların yönetildiğini bildirdi.
Yetkililer, yangının çıkış nedeniyle ilgili soruşturmanın sürdüğünü; önceliğin güvenlik ve yangının kısa sürede kontrol altına alınması olduğunu vurguladı. Bölgede hava koşulları ile arazinin yapısının müdahale sürecini etkileyebileceği belirtiliyor.
ÇANAKKALE'NİN BAYRAMİÇ İLÇESİNDE ORMANLIK ALANDA ÇIKAN YANGINA ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNE BAĞLI EKİPLERİ MÜDAHALEYE DEVAM EDİYOR. YANGINA HAVADAN VE KARADAN MÜDAHALE ARTTI.